Mainos

Halla-aho MTV:n Uutisextrassa: Perussuomalaisten hajoamisvaara alkaa olla ohi

10:22

Halla-aholaisten murskavoitto perussuomalaisten puheenjohtajakisassa aloitti myllerryksen, jonka seurauksena muun muassa puolueen kaikki ministerit Timo Soinia myöten lähtivät puolueesta. Halla-aho sanoi MTV:n Uutisextrassa uskovansa, että puolueen pahin hajoamisuhka on jo ohi.

– Tilanne näytti kesäkuun puolivälissä vielä melko huolestuttavalta puolueen kannalta, mutta nyt voidaan tyytyväisyydellä todeta, että tämä puolueen niin sanottu hajoaminen on aika pitkälti rajoittunut eduskuntaryhmässä tapahtuneisiin loikkauksiin ja puolue on varsin yhtenäinen, arvioi Halla-aho.

Kilpailu jäsenistä tosin on vielä kesken, sillä kilpaileva Sininen tulevaisuus-puolue on vasta perusteilla. Puolue voidaan perustaa vasta sitten, kun vaaditut 5000 kannattajakorttia on saatu kerättyä.

Halla-aholla huima kannatuslukuarvio

Halla-ahon tavoitteena on nostaa Perussuomalaiset peräti Suomen suurimmaksi puolueeksi. Hän maalaili puolueelleen suorastaan huimia kannatusnäkymiä.

– Kyllä minä uskon, että isänmaallisen, kansallismielisen ja kansallista etua puolustavan linjan kannatuspotentiaali on hyvinkin 20 ja 30 prosentin välissä, sanoi Halla-aho.

Hän ei usko, että puolueen vanhan ydinjoukon lähtö Perussuomalaisista haittaisi kannatuskehitystä.

– Loikkarit kuvittelivat aivan selvästi, että heidän henkilökohtanen karismansa ja magnetisminsa vetäisi kannatuksen mukanaan, mutta näin ei ole käynyt, vakuutteli Halla-aho.

Etäjohtamista Brysselistä

Halla-aho itse aikoo pysyä europarlamentissa ainakin seuraaviin eduskuntavaaleihin asti. Hän uskoo puolueen johtamisen onnistuvan niinkin.

– Itse olen nyt ratkaissut tämän niin, että vietän hiukan enemmän aikaa kotimaassa pois Brysselistä, noin kaksi arkipäivää viikossa, kertoi Halla-aho.

Halla-aho aikoo olla ehdokkaana vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Jos ja kun hän todennäköisesti tulee valituksi, niin silloin aikoo jättää europarlamentin.

Perussuomalaisten seuraava varaedustaja on Toimi Kankaanniemi, joka siis ehkä pääsee vajaaksi kahdeksi kuukaudeksi europarlamentin jäseneksi. Tai sitten ei, sillä parhaillaan selvitellään myös mahdollisuutta yhdistää vuoden 2019 euro- ja eduskuntavaalit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.