Mainos

Vaisua kyselysuosiotaan kommentoinut Halla-aho Peter Nymanille: Perussuomalaisten pitäisi muuttua radikaalimmaksi

Perussuomalaisten suosion kasvu edellyttää puolueen kehittymistä entistä radikaalimpaan suuntaan, arvioi puolueen puheenjohtajuutta haastajan paikalta tavoitteleva Jussi Halla-aho. Kisaan vastikään virallisesti lähteneen europarlamentaarikon mukaan hän olisi Sampo Terhoa uskottavampi valinta muutosta johtamaan.

2:08

MTV:n kyselyn mukaan vain 22 prosenttia perussuomalaisten piirihallitusten jäsenistä kannattaa Jussi Halla-ahoa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. 

Halla-aho kommentoi kyselyn tuloksia ympäripyöreästi MTV:n tiistaisessa Nyman-keskusteluohjelmassa.

– Ajattelen lopputuloksen sijaan prosessia. Olen ehdolla puheenjohtajaksi ja he, jotka haluavat minun näköiseni puheenjohtajan, äänestävät minua, hän sanoi.

60 prosenttia kyselyyn vastanneista puoluepäättäjistä puolestaan toivoo, että perussuomalaisten johtoon nousisi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.

Halla-aho vihjaa kykenevänsä vastaamaan puoluekentän toiveisiin Terhoa paremmin. 

– Minulla ei ole mitään Sampo Terhoa vastaan. Kyse on lähinnä uskottavuus- ja imagokysymyksistä. Että kumpi edustaa uskottavammalla tavalla muutosta siihen suuntaan, mihin perussuomalaisten kenttä haluaa puolueen kehittyvän, Halla-aho kommentoi.

Halla-ahon itsensä mukaan perussuomalaisten tulisi muuttua puolueena radikaalimmaksi.

– Meidän pitää ottaa oppia siitä, miten kansallismieliset puolueet ovat menestyneet muualla Euroopassa huomattavasti perussuomalaisia paremmin.

– Toiveeni ja ajatukseni on, että perussuomalaisista ja maahanmuuttokriittisestä poliittisesta liikkeestä tulisi siinä mielessä vahva, että se voisi monien muiden maiden verrattavissa olevien puolueiden tavoin asettua vaa’ankieliasemaan hallitusta muodostettaessa ja päätöksiä tehtäessä.

1:59

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.