Perussuomalaiset kokousti tutuin teemoin: Maahanmuuttoon täyskäännös, kehitysapu vapaaehtoiseksi

1:38

Perussuomalaiset haluaa maahanmuuttoon täyskäännöksen. Puolue lopettaisi humanitaarisen maahanmuuton kokonaan. Maahanmuuttokritiikki oli odotetusti esillä eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Helsingissä.

Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan nykyisenkaltainen humanitaarinen on maahanmuutto haitallista Suomelle.

– Perussuomalaiset katsovat, että humanitäärinen maahanmuutto on mielekkäitä mittareita käyttäen haitallista Suomelle ja kaikille vastaanottaville yhteiskunnille.

– Meidän itsemme kannalta humanitaarista maahanmuuttoa ei pidä harjoittaa edes pienissä määrin, puheenjohtaja Halla-Aho sanoo.

Ehdotus on radikaali

Poliittisessa kentässä perussuomalaiset on puolueena asiansa kanssa yksin. Halla-Aho pitää ehdotusta itsekin nykytilanteeseen nähden radikaalina.

– Uskon, että tämä on se suunta, johon koko Eurooppa on menossa. Suomi tulee väistämättä menemään siinä perässä, mutta me haluamme jouduttaa tätä kehitystä, jotta pääsisimme niin vähillä vaurioilla kuin mahdollista, Halla-Aho sanoo.

Halla-ahon mukaan humanitaarinen maahanmuutto ei merkittävällä tavalla helpota myöskään globaalia pakolaisongelmaa.

– Siinä on kysymys rajallisten resurssien käyttämisestä erittäin pienen ihmisjoukon elättämiseen, asuttamiseen ja syrjayttämiseen Länsi-Euroopan kaupunkien ghettoutuvissa lähiöissä.

Halla-Aho: Perussuomalaisten linja selkeytynyt ja tiukentunut

Hieman yli vuoden oppositiossa olleet perussuomalaiset ovat keskittyneet tiukasti puolueen päämääriin.

Linja on puheenjohtaja Jussi Halla-Ahon mukaan selkeytynyt, konkretisoitunut ja tiukentunut. Hänen tavoitteeensa on ollut tehdä puolueesta "haitallista maahanmuuttoa" vastustava puolue.

Halla-Ahon mielestä maahanmuuttoon tulisi olla selkeät kriteerit ja se pitäisi nähdä sopimuksena vastaanottavan yhteiskunnan ja tulijan välillä.

– Se voi olla diili, joka hyödyttää kumpaakin osapuolta. Mutta meillä ei ole loputtomiin valtion talouden tai yhteiskuntarauhan kannalta varaa tällaiseen maahanmuuttoon, jota on harrastettu viimeiset vuosikymmenet, Halla-aho sanoo. 

Puolue korostaa kansallista etua

Perussuomalaiset korostaa hallituksen budjettiesityksen jälkimainingeissa kansallista etua. Suomalaisten työllisyyttä ja yritysten toimintaedellytyksiä tulisi entisestään parantaa ja keskituloisten ostovoimaa lisätä.

– Rahan kippaaminen sellaisiin hankkeisiin ja menokohtiin, jotka eivät millään tavalla palvele suomalaisten ihmisten etua ovat toissijaisia menoja.

– Selkein esimerkki on kehitysapu Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin kanssa. Voisi olla kunkin yksilön eettinen valinta, haluaako hän osallistua sen rahoittamiseen ja missä määrin, Halla-aho toteaa. 

Halla-Aho tyrmää väitteet perussuomalaisten yhteyksistä eri äärijärjestöihin.

Helsingin Sanomien mukaan perussuomalaiset ja uusnatsit kulkivat yhdessä Turun puukotusten vuosipäivänä 18. elokuuta. Halla-Ahon mukaan eri tahot pyrkivät vain saamaan julkisuutta pyörimällä perussuomalaisten liepeillä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja