Perussuomalaiset kokousti tutuin teemoin: Maahanmuuttoon täyskäännös, kehitysapu vapaaehtoiseksi

1:38

Perussuomalaiset haluaa maahanmuuttoon täyskäännöksen. Puolue lopettaisi humanitaarisen maahanmuuton kokonaan. Maahanmuuttokritiikki oli odotetusti esillä eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Helsingissä.

Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan nykyisenkaltainen humanitaarinen on maahanmuutto haitallista Suomelle.

– Perussuomalaiset katsovat, että humanitäärinen maahanmuutto on mielekkäitä mittareita käyttäen haitallista Suomelle ja kaikille vastaanottaville yhteiskunnille.

– Meidän itsemme kannalta humanitaarista maahanmuuttoa ei pidä harjoittaa edes pienissä määrin, puheenjohtaja Halla-Aho sanoo.

Ehdotus on radikaali

Poliittisessa kentässä perussuomalaiset on puolueena asiansa kanssa yksin. Halla-Aho pitää ehdotusta itsekin nykytilanteeseen nähden radikaalina.

– Uskon, että tämä on se suunta, johon koko Eurooppa on menossa. Suomi tulee väistämättä menemään siinä perässä, mutta me haluamme jouduttaa tätä kehitystä, jotta pääsisimme niin vähillä vaurioilla kuin mahdollista, Halla-Aho sanoo.

Halla-ahon mukaan humanitaarinen maahanmuutto ei merkittävällä tavalla helpota myöskään globaalia pakolaisongelmaa.

– Siinä on kysymys rajallisten resurssien käyttämisestä erittäin pienen ihmisjoukon elättämiseen, asuttamiseen ja syrjayttämiseen Länsi-Euroopan kaupunkien ghettoutuvissa lähiöissä.

Halla-Aho: Perussuomalaisten linja selkeytynyt ja tiukentunut

Hieman yli vuoden oppositiossa olleet perussuomalaiset ovat keskittyneet tiukasti puolueen päämääriin.

Linja on puheenjohtaja Jussi Halla-Ahon mukaan selkeytynyt, konkretisoitunut ja tiukentunut. Hänen tavoitteeensa on ollut tehdä puolueesta "haitallista maahanmuuttoa" vastustava puolue.

Halla-Ahon mielestä maahanmuuttoon tulisi olla selkeät kriteerit ja se pitäisi nähdä sopimuksena vastaanottavan yhteiskunnan ja tulijan välillä.

– Se voi olla diili, joka hyödyttää kumpaakin osapuolta. Mutta meillä ei ole loputtomiin valtion talouden tai yhteiskuntarauhan kannalta varaa tällaiseen maahanmuuttoon, jota on harrastettu viimeiset vuosikymmenet, Halla-aho sanoo. 

Puolue korostaa kansallista etua

Perussuomalaiset korostaa hallituksen budjettiesityksen jälkimainingeissa kansallista etua. Suomalaisten työllisyyttä ja yritysten toimintaedellytyksiä tulisi entisestään parantaa ja keskituloisten ostovoimaa lisätä.

– Rahan kippaaminen sellaisiin hankkeisiin ja menokohtiin, jotka eivät millään tavalla palvele suomalaisten ihmisten etua ovat toissijaisia menoja.

– Selkein esimerkki on kehitysapu Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin kanssa. Voisi olla kunkin yksilön eettinen valinta, haluaako hän osallistua sen rahoittamiseen ja missä määrin, Halla-aho toteaa. 

Halla-Aho tyrmää väitteet perussuomalaisten yhteyksistä eri äärijärjestöihin.

Helsingin Sanomien mukaan perussuomalaiset ja uusnatsit kulkivat yhdessä Turun puukotusten vuosipäivänä 18. elokuuta. Halla-Ahon mukaan eri tahot pyrkivät vain saamaan julkisuutta pyörimällä perussuomalaisten liepeillä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja