Keskustelu EU:n elvytyspaketista jatkunut jälleen läpi yön eduskunnassa – "Tämä on nyt perussuomalaisista kiinni"

3:34
EU:n elpymispaketin käsittely jatkuu eduskunnassa – politiikan toimittaja Antonia Berg kertoi viimeisimmät tiedot eduskunnasta keskiviikkoiltana.

Keskustelu EU:n elvytyspaketista on jatkunut jälleen läpi yön eduskunnassa.

Puheenvuoroja ovat pitäneet yön yli lähes pelkästään perussuomalaisten kansanedustajat. Yöllä eduskuntasalissa oli koko ajan noin viisi perussuomalaisten kansanedustajaa, jotka nousivat vuorotellen puhumaan. Jonossa oli jatkuvasti viitisentoista puheenvuoroa.

MTV Uutisten politiikan toimittaja Antonia Berg raportoi illalla eduskunnasta, että keskustelun venyminen on perussuomalaisista kiinni.

– Tämä on nyt perussuomalaisista kiinni. Kansanedustajilla on oikeus saada aina uusi puheenvuoro ja käytännössä puhua niin kauan, kuin haluavat. Siten voidaan viivyttää ja jarruttaa asian etenemistä.

Päätös uudesta äänestysajankohdasta tehdään, kun keskustelu täysistunnossa on päättynyt.

Eduskunnan oli määrä äänestää EU:n elvytyspaketista ja budjetista jo eilen kahden aikaan iltapäivällä, mutta tuolloin keskustelua jatkettiin.

Eduskunnan keskiviikkoisen pöydällepanopäätöksen jälkeen hallituspuolueiden edustajien ei kuitenkaan enää tarvitse olla paikalla täysistunnossa varmistamassa, että perussuomalaiset eivät voi satunnaista enemmistöä hyödyntäen lykätä elpymispaketin käsittelyä kauas tulevaisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja