Mainos

"Halatkaa vanhempianne vähän tiukemmin" – teinityttö jakoi syöpään kuolleen äitinsä kauniin kirjeen

Äidin ennen kuolemaansa kirjoittamat koskettavat kirjeet ovat auttaneet lapsia pääsemään yli surusta, jonka äidin poismeno heidän elämäänsä toi. 

Ennen kuin 55-vuotias Margaret Summers kuoli syöpään, neljän lapsen äiti kirjoitti jokaiselle lapselleen kirjeen, joissa hän muistuttaa elämän jatkavan kulkuaan, vaikka häntä ei enää olisikaan.  

Tytär oivalsi: "Hän tulee olemaan aina kanssani"

Summersille diagnosoitiin neljännen asteen munuaissyöpä viime vuoden kesäkuussa, ja tämän vuoden lokakuussa hän menehtyi vakavaan sairauteensa läheistensä ympäröimänä. Vain tunteja äitinsä poismenon jälkeen tytär Hannah Summers ja hänen kolme sisarustaan löysivät heille osoitetut kirjeet, joiden avulla äiti toivoi lasten jatkavan elämää ilman häntä. 

Äidin kirje tuli yllätyksenä jokaiselle lapselle, mutta äidin rakastavien sanojen lukeminen hyvin pian menetyksen jälkeen oli tunteellinen, mutta samalla lohduttava kokemus.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kirjeitä oli todella rankka lukea. Se oli todella tunteellista ja jokainen meistä itki lukiessamme omiamme. Se oli myös todella lohduttavaa, koska se auttoi minua ymmärtämään, että hän tulee olemaan aina kanssani, tytär Hannah, 18, kertoo.

Tytär toivoo ihmisten oppivan äitinsä esimerkistä

Hannah jakoi kuvan äitinsä koskettavasta kirjeestä Twitterissä, jossa tuhannet ihmiset ovat liikuttuneet sen sisältämistä sanoista ja ajatuksista.

– Jos luet tämän, leikkaus ei ole sujunut kovin hyvin, äiti aloittaa kirjeen.

– Älä ole vihainen, elämässä tapahtuu pahoja asioita, ja meidän täytyy tulla niiden kanssa toimeen riippumatta siitä, kuinka paljon ne satuttavat, hän jatkaa.

Äidin taistelua munuaissyöpää vastaan oli Hannahin mukaan rankka seurata, ja kuukaudet äidin diagnoosin jälkeen sisälsivät monta kivuliasta hetkeä.  Vakavan diagnoosin jälkeen äiti eli 15 kuukautta, joista kymmenen hän vietti sairaalassa rankkojen hoitojen heikentämänä. Vaikka kipu oli läsnä äidin elämässä, Hannahin mukaan hän ei valittanut koskaan. Tämä asenne huokuu myös hänen kirjoittamistaan kirjeistä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Pidä kiinni hyvistä muistoista ja kerro kaikille rakastavasi heitä niin usein kun pystyt. Nauti elämästä ja elä jokainen päivä kuin se olisi viimeisesi, sillä kukaan meistä ei tiedä, vaikka huomista ei tulisikaan. Ennen kaikkea muista, että rakastan sinua enemmän kuin ikinä pystyt aavistamaan, äiti kirjoittaa kirjeessään.

Jakamalla äitinsä sanat Hannah haluaa muistuttaa ihmisiä pitämään perheensä lähellä ja nauttimaan heidän seurastaan silloin, kun siihen on vielä mahdollisuus.

– Toivon kirjeiden auttavan ihmisiä ymmärtämään, kuinka ihmeellinen henkilö äitini oli ja toivon ihmisten oppivan hänen esimerkistään. Toivon niiden auttavan ihmisiä myös ymmärtämään, että elämä on kallisarvoinen, ja meidän tulisi arvostaa kaikkia läheisiämme, Hannah toteaa.

– Halatkaa vanhempianne vähän tiukemmin, älkääkä ottako heitä itsestäänselvyyksinä, sillä et voi koskaan tietää, milloin tulet menettämään heidät, Hannah kehottaa. 

Lähde: People

***

1:32

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.