Mainos

Äiti jakoi koskettavan kuvan syöpää sairastaneen pojan viimeisestä hetkestä: "Hän uhrasi itsensä meidän vuoksemme"

Epätoivoinen äiti jakoi sydäntäsärkevä kuvan pitkän syöpätaistelun käyneestä pojastaan kunnioittaakseen tämän liian lyhyeksi jäänyttä elämää. 

Koskettavassa kuvassa Daniel Farbacen äiti Ali suutelee kevyesti poikansa otsaa. Daniel kuoli traagisesti vain 21 kuukauden ikäisenä sairastuttuaan parainfluenssaan samaan aikaan, kun hän taisteli uusiutunutta leukemiaa vastaan. Vaikka pojan kuolema oli vanhemmille surullinen paikka, äiti kertoo, että kuollessaan heidän ainoa lapsensa pelasti heidät äärimmäisen vaikealta päätökseltä. Heidän ei tarvinnut tehdä raskasta päätöstä elintoimintoja ylläpitävien koneiden sammuttamisesta.

– Hänen viimeinen tekonsa pelasti meidät. Kun ihmiset pahoittelevat menetystämme, en oikein ymmärrä sitä. Hän ei koskaan menettänyt mitään, vaan me ajattelemme, että hän uhrasi itsensä meidän vuoksemme, äiti kertoo.

Perhe sai viettää viimeisen yön yhdessä

Enemmän kuin mitään, vanhemmat toivoivat pojalleen hyvää elämää ilman kärsimystä ja kipua. Tästä huolimatta vanhemmat uskovat, että jos he olisivat joutuneet tekemään raskaan päätöksen koneiden sammuttamisesta, he eivät olisi antaneet sitä koskaan itselleen anteeksi.   

– Hän oli kytkettynä elämää ylläpitäviin koneisiin yhdeksän päivän ajan, ja tänä aikana oli monta hetkeä jolloin luulin, että hän tulee kuolemaan. Kun se päivä tuli, emme odottaneet sitä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kunnioittaakseen poikansa lyhyeksi jäänyttä elämää vanhemmat kantoivat lapsensa sairaalan käytäviä pitkin kylmiöön, jossa vanhemmat viettivät poikansa kanssa useamman päivän jättäen jäähyväisiään. Heistä oli ihanaa saada viettää poikansa kanssa hetki aikaa ilman laitteita ja letkuja. Oli vain sinnikkäästi taistellut pieni sotilas ja rauha.

– Me lauloimme, juttelimme ja luimme hänelle. Saimme paljon enemmän aikaan. En halunnut jättää häntä omilleen, hän oli niin kaunis.

Päivää ennen hautajaisia perhe toi pojan vielä kerran käymään kotona, jossa he viettivät viimeisen yönsä yhdessä. 

"Hän oli iloinen ja hymyili koko ajan" 

Äiti kertoo pojan olleen taistelija jo siitä hetkestä lähtien, kun hän syntyi syyskuun 29. päivä vuonna 2015. Raskausviikolla 26. syntynyt lapsi joutui viettämään elämänsä ensimmäiset 16 päivää hengityskoneessa, mutta pian joulun jälkeen perhe pääsi kotiin.

Seuraavan vuoden huhtikuussa pojan ihoon alkoi kuitenkin ilmestyä outoja jälkiä, jotka ihottuman sijaan paljastuivat syöväksi. Rankoista hoidoista ja vanhempien epätoivosta huolimatta Daniel jatkoi hymyilyään.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Perhe pääsi kotiin pojan ensimmäisen syntymäpäivän aikoihin, mutta valitettavasti ilo jäi lyhyeksi. Vain seitsemän kuukautta myöhemmin vanhemmat saivat kuulla huonot uutiset; syöpä oli uusiutunut. Leukemian lisäksi pojan aivoista löydettiin kasvain, ja hänen mahdollisuutensa selvitä pienenivät joka hetki.

– Tiesimme koko ajan, että jos se uusisi, se tekisi sen ensimmäisen kahden vuoden aikana. Emme voineet uskoa, että joutuisimme käymään sen kaiken läpi uudelleen. Tiesin, että emme ehkä koskaan toisi häntä takaisin, äiti kertoo.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Mutta hän oli koko ajan iloinen ja hymyilevä. Tämä saattaa kuulostaa hullulta, mutta hän ei koskaan näyttänyt siltä, että olisi voinut huonosti. Kun hän oli kipeä, hän oli vain hiljaa.

Äidin mukaan Daniel oli ihmeellinen poika, jonka he haluavat muistaa ennen kaikkea iloisena ja kauniina lapsena. Poika sai vanhemmat pysähtymään ja katsomaan maailmaa aivan uudesta näkökulmasta.

Lähde: Mirror

***

6:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.