Hakkeriryhmä vaatii miljoonien jättilunnaita: Väittää saaneensa haltuunsa suuren määrän Donald Trumpin "likapyykkiä" – julkaisivat jo esimakua tiedoistaan

2:08
Yhdysvalloissa vellovat myös koronaan liittyvät salaliittoteoriat. Katso MTV Uutisten kirjeenvaihtajan juttu asiasta!

REvil ja Sodinokibi nimillä esiintyvä hakkeriryhmä väittää saaneensa haltuun suuren määrän raskauttavaa materiaalia ja "likapyykkiä" Yhdysvaltain presidentistä Donald Trumpista.

Asiasta muun muassa kertovan talouslehti Forbesin mukaan hakkerit uhkaavat julkaista tiedot tällä viikolla, ellei heille makseta noin 39 000 000 euron lunnaita.

Sama ryhmä hyökkäsi edellisviikolla New Yorkissa sijaitsevaan lakifirmaan, joka edustaa useita julkisuuden henkilöitä kuten Madonnaa, Lady Gagaa, Sir Elton Johnia ja Bruce Springsteenia. He saivat haltuunsa ilmeisesti jopa 756 gigatavua tietoa muun muassa julkkisten yhteystiedoista ja sopimuksista.

Tuolloin lunnaita pyydettiin 21 miljoonaa, mutta niitä ei maksettu.

Tähtäimeen Trump ja suuremmat lunnaat

Viime viikon lopulla hakkerit kertoivat pimeässä verkossa eli dark webissä, että seuraavaksi heidän tähtäimessään on Donald Trump, joka käy juuri vaalikilpailua toisesta kaudestaan Yhdysvaltain presidenttinä.

– Herra Trump, jos haluat pysyä presidenttinä, tökkää miehiäsi terävällä tikulla, muuten voit unohtaa kunnianhimoiset tavoitteesi lopullisesti, hakkeriryhmä kirjoitti lunnasvaatimuksessaan.

Tilanne sai uuden käänteen viikonloppuna. Vaikka Trump ei Forbesin tietojen mukaan ole koskaan ollut kiristyksen kohteena olevan lakifirman asiakas, tapausta tutkiva FBI kielsi, ettei hakkeroinnin kohteeksi joutunut lakifirma saisi neuvotella hakkereiden kanssa.

Se ei myöskään saa maksaa hakkereiden vaatimia lunnaita, koska "terroristien kanssa neuvotteleminen ja heille lunnaiden maksaminen rikkoo liittovaltion rikoslakia".

Samankaltaisia rikoksia ei aiemmin ole luokiteltu terrorismiksi, mutta nyt ilmeisesti on, kun uhkauksen kohteena on presidentti Trump.

Hakkeriryhmä ei ollut otettu heidän saamastaan terroristileimasta, vaan tästä suivaantuneena he julkaisivat dark webissä 169 sivua haltuunsa saamia sähköposteja, jotka liittyvät Trumpiin.

Tai niin he väittävät.

Ei väliä kuka maksaa, kunhan joku maksaa

Forbesin mukaan nyt julkistetut sähköpostit eivät ole nähneetkään "likapyykkiä". Kaikissa viesteissä on lehden mukaan kyllä mainittu Trump, mutta ne olivat hyvin harmittomia, ja osassa viesteistä sanalla ei tarkoiteta presidentti Trumpia vaan yleisesti ottaen sanaa "trump", joka tarkoittaa suomeksi päihittämistä tai ylittämistä.

Hakkerit kuitenkin huomauttavat, että nämä ovat vasta ensimmäisiä ja harmittomia viestejä, joita he julkaisivat. Lisää on heidän mukaansa luvassa, jos lunnaita ei makseta.

Forbesin mukaan hakkereita ei kiinnosta, kuka lunnaat heille maksaa, kunhan joku tekee sen.

– Tärkeintä on, että me saamme rahat, he ovat todenneet lehden mukaan.

Heillä oli viesti myös suoraan Trumpille.

– Minä pitäisin kiirettä. Jos olisin sinun kilpailijasi, ostaisin kaiken tiedon ja julkaisin sen juuri vaalien alla. Se olisi hauskaa. Mutta sinä voit ehtiä ensin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja