Mainos

Hakemukset yksityiskoulujen perustamiseksi lisääntyneet

Opetusministeriöltä haetaan nyt aikaisempaa enemmän lupia yksityiskoulun perustamiseksi. Yksityiset lupahakemukset perusopetusluvan saamiseksi lisääntyivät rajusti pari vuotta sitten. Viime vuonna hakemuksia tuli 18 kun vielä kaksi vuotta aiemmin yksityiskoulun pito kiinnosti vain 7 hakijaa.

Tampereelle ollaan kovaa vauhtia puuhaamassa yksityistä kansainvälistä koulua paikallisten naisyrittäjien johdolla. Koulun kannatusyhdistys on perustettu ja kauppakamari houkuteltu mukaan hankkeeseen. Englanninkielisen perusopetuksen kysyntä on ylittänyt kunnallisen tarjonnan reilusti jo vuosia sitten.

- Kysyntää on tällä hetkellä aika paljon. Olen ollut vuosia koulutuspuolen luottamushenkilönä ja perheet ovat kyselleet ja liike-elämästäkin on tullut kyselyjä. Nyt näyttäisi siltä, että aika alkaa olla kypsä Tampereellekin yksityiskoulun saamiseksi, kertoo kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen (kok.).

Valtionosuudet kattavat yksityiskoulujen kustannuksista noin 90 %. Peruopetuslain mukaan opetuksen on oltava maksutonta. Näin ollen varsinaisten lukukausimaksujen periminen vanhemmilta ei ole yksityiskouluissakaan mahdollista. Tarvittava lisärahoitus hankitaan lahjoituksina yhteistyökumppaneilta, kannatusmaksuina ja talkootyönä.

- Sillä ajatuksella emme lähde, että tämä olisi liiketoimintaa vaan nimenomaan haluamme palvella tamperelaisia vanhempia ja myöskin näitä ulkomaisia osaajia, jotka tulevat tänne ja haluavat laittaa lapsensa kouluun, Dündar-Järvinen sanoo.

Muutama Suomessa toimivista yksityiskouluista noudattaa kansainvälistä opetussuunnitelmaa. Näissä poikkeustapauksissa vanhemmat maksavat lastensa koulunkäynnistä parin tuhannen euron suuruista lukukausimaksua.

Suomessa toimii tällä hetkellä lähes 70 perusopetusta tarjoavaa yksityiskoulua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.