Mainos

Häkämies: Suomi pysyy Afganistanissa

Puolustusministeri Jyri Häkämies on jyrkästi sitä mieltä, että Suomen rauhanturvajoukkojen on pysyttävä Afganistanissa.

Suomessa on vellonut vilkas keskustelu siitä, miten osallistutaan ulkomaisiin operaatioihin. Eilen vasemmistoliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki sanoi, että Suomen joukot pitäisi vetää pois Afganistanista. Puolustusministeri Jyri Häkämies kertoo itse vierailleensa Afganistanissa tutustumassa maan tilanteeseen.

- Maine suomalaisten rauhanturvaajien osaamisesta ei ole tyhjästä tempaistu. He todella ovat haluttuja, Häkämies kertoo.

Afganistanin presidentti on esittänyt Suomelle toiveen 100 000 rynnäkkökiväärin lähettämisestä maahan. Häkämiehen mukaan eri ministeriöt selvittävät parhaillaan pyynnön toteuttamista. Samalla selvitetään muutenkin Suomen tulevaisuuden roolia Afganistanissa.

Henkilökohtaisesti Jyri Häkämies on voimakkaasti sitä mieltä, että Suomen rauhanturvajoukkojen on pysyttävä Afganistanissa. Suomen panos on kuitenkin laitettava oikeisiin mittasuhteisiin - suomalaisia maassa on noin sata, kun yhteensä rauhanturvaajia on siellä lähes 40 000.

- Kun Suomi on Afganistaniin vuonna 2001 mennyt, niin uskon, että siellä myös pysytään sillä rajallisella panoksella, mikä tällä hetkelläkin on, Häkämies tuumaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.