Mainos

Häkämies eroaa virastaan

Sisäministeriön kansliapäällikkö Kari Häkämies eroaa tehtävästään häneen kohdistuvien rikosepäilyjen vuoksi.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Kari Häkämies eroaa virastaan sisäministeriössä 9. heinäkuuta alkaen. Häkämies eroaa häntä koskevien ja julki tulleiden pahoinpitelyepäilyiden vuoksi.

- Kansliapäällikkö Häkämies otti noin viikko sitten yhteyttä ja ilmoitti menettelevänsä 9. kesäkuuta tänään tapahtuneella tavalla. Hän on toiminut kuten on ilmoittanut. Arvostan tätä ratkaisua joka on täysin yksin hänen, kertoi sisäministeri Kari Rajamäki.

Kansliapäällikkö Häkämies pidätettiin virastaan kaksi viikkoa sitten.
Kansliapäällikön virka tulee julkisen hakuun kesän aikana. Yhtenä uutena kansliapäällikköehdokkaana on mainittu Lapin maaherra Hannele Pokka.
- Tuntuu olevan havaittavissa padottua virkajanoa ja matkalaukkuja on pakattu siellä sun täällä, niin etelässä ja pohjoisessakin, Rajamäki totesi.

Keskusrikospoliisi epäilee Häkämiehen syyllistyneen pahoinpitelyyn ja törkeään pahoinpitelyyn. Lisäksi häntä epäillään yllytyksestä televiestinnän yksityisyyden suojan rikkomiseen. Häkämies on itse kertonut tapausten liittyvän hänen entiseen naissuhteeseensa.

Häkämiehen jutun esitutkinta on lähes valmis. Osapuolet ovat jättäneet keskusrikospoliisille loppulausuntonsa tänään.

Tutkintaa johtavan rikoskomisarion Ari Sorosen mukaan lausunnot tuskin antavat aihetta suurempaan lisätutkintaan. Juttu menee valtionsyyttäjälle viimeistään ensi viikolla.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 09.06.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.