Mainos

Häkämiehen rikosepäilyt Krp:n Sonera-tutkimuksista?

Kansliapäällikkö Kari Häkämiestä koskevat rikosepäilyt tulivat keskusrikospoliisin tietoon sattumalta Sonera-tutkimuksissa, kertoi tv:n Nelosen uutiset tänään.

Kari Häkämies vahvisti tänään Nelosen uutisille, että hän oli poliisin kuultavana Soneran teletunnistetietojen tutkinnan yhteydessä heti maaliskuun eduskuntavaalien jälkeen. Tuolloin Häkämies myös kertoi asiasta silloiselle esimiehelleen, edellisen hallituksen sisäministerille Ville Itälälle (kok.). Itälä vahvisti tänään, että näin oli tapahtunut.

Keskusrikospoliisi haki viime syksynä Sonerasta runsaasti teletunnisteiden käsittelyä koskevia tietoja. Tutkinnan tarkoituksena oli ja on selvittää, onko Soneran johto laittomasti yrittänyt selvittää, ketkä yhtiön työntekijät olivat puhelimitse keskustelleet Helsingin Sanomien toimittajan kanssa.

Nelosen mukaan Krp:n tutkinnassa paljastui, että Sonera on ilman tuomioistuimen lupaa selvitellyt muitakin teletietoja. Jäljet viittasivat sisäministeriön kansliapäällikköön Kari Häkämieheen.

Teletunnisteasian kuulusteluissa tuli esiin myös vuoden takainen pahoinpitely.

Soneran viestintäjohtaja Jyrki Karasvirta ei myöntänyt eikä kiistänyt Neloselle sitä, onko Sonerassa voitu kerätä teletunnistetietoja Häkämiehelle. Karasvirran mukaan Sonera on niin suuri yhtiö, ettei sen johto voi tietää kaikkien työntekijöiden tekemisistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.