Mainos

Hajasijoituksista ei vielä ehdotusta

Hajasijoituksia pohtinut työryhmä ei tehnyt vielä ehdotuksia valtion työpaikkojen hajauttamisesta pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Asian selvittely jatkuu virkamiestasolla.

Suomi

Valtion hallinnon ja sen työpaikkojen siirtämisestä Helsingistä muualle Suomeen ei saatu vielä tänään käytännön ehdotuksia ja päätöksiä. Alueellistamista pohtinut ministerityöryhmä päätti tänään peruslinjoista ja työ jatkuu nyt virkamiestasolla.

Pääkaupunkiseudulta on tarkoitus siirtää lähivuosien aikana tuhansia työpaikkoja maakuntiin. Mitään ministeriöitä ja keskusvirastoja ei olla kuitenkaan siirtämässä pois pääkaupungista.

Virkamiestyöryhmä esittää väliraporttinsa alueellistamisesta pääministeri Matti Vanhaselle ensi tiistaina. Sisäministeri Kari Rajamäki haluaa korostaa, että virkamiesten tehtävänä on nyt ensisijaisesti selvittämistyö eikä ehdotusten laatiminen. Toinen takaraja on helmikuun loppu. Tuolloin ministeriöitä pyydetään aloittamaan selvitykset hajasijoituksista omalla toimialallaan. Konkreettisia toimenpiteitä odotetaan viimeistään kesäkuun alussa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 16.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.