Mainos

Haitissa juhlittiin karnevaalia raunioiden keskellä

Karnevaalikulkueet palasivat viikonloppuna maanjäristyksen runteleman Haitin kaduille. Tanssivien kulkueiden juhlinta oli kuitenkin aiempia vuosia hillitympää ja maata runsas vuosi sitten kohdanneen katastrofin sävyttämää.

Pääkaupungissa Port-au-Princessa jotkut tanssivat raunioiden keskellä maanjäristyksen uhrien muistoksi, toiset olivat pukeutuneet esimerkiksi "rouva Koleran" asuun.

Karnevaalin vietto on jakanut haitilaisten mielipiteitä. Joidenkin mielestä maassa ei pitäisi tuhlata varoja juhlintaan niin kauan kun ihmiset joutuvat asumaan hökkeleissä ja teltta-asumuksissa. YK:n mukaan yksistään pääkaupungissa 800 000 haitilaista elää yhä tilapäisissä leireissä 14 kuukautta maanjäristyksen jälkeen.

Karnevaalin järjestäneiden viranomaisten mielestä ikivanhan perinteen palauttaminen oli kuitenkin tärkeätä. Järjestäjät huomauttavat, että tänä vuonna juhlaan käytettiin vain viidennes aiempien vuosien budjetista.

Viime vuoden tammikuussa tapahtuneessa maanjäristyksessä menehtyi yli 200 000 ihmistä. Lokakuussa puhjenneeseen koleraepidemiaan kuollut 5000 haitilaista.

(MTV3 - AP - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.