Häiritseekö kuorsauksesi kumppaniasi? Ota avuksi klassinen tennispallokikka ja muut asiantuntijan vinkit

Älä unohda unta - Näin uni vaikuttaa terveyteesi 6:23
Katso myös: Näin uni vaikuttaa terveyteesi.

Nukkumisasiantuntija Sophie Bostockin mukaan hiljaisen yön avain voi olla tennispallo.

Nukkuminen kuorsaavan henkilön vieressä ei ole ainoastaan turhauttavaa, vaan sillä voi olla myös negatiivisia vaikutuksia fyysiseen ja henkiseen terveyteen.

Nukkumisasiantuntija Sophie Bostock kertoo koronan ja siitä seuranneen toimettomuuden myötä kuorsaajien määrän lisääntyneen. Bostockin mukaan liikkuminen ja laihtuminen voivat auttaa pitkälti ongelman lieventämisessä. Apua voi löytyä myös alkoholin vähentämisestä ennen nukkumaanmenoa.

Jos haussa on kuitenkin nopeampi ratkaisu, Bostockilla on tähän yksinkertainen temppu, johon tarvitaan ainoastaan tennispallo. Pallolla ei suinkaan ole kuitenkaan tarkoitus heittää kuorsaajaa.

– Moni ihminen huomaa, että kuorsaus pahenee selällään nukkuessa, Bostock selittää Mirror-sivustolla.

Selällään maatessaan ihmisen suu avautuu todennäköisemmin ja kun näin tapahtuu, se puristaa hengitysteitä, jolloin kielen lihakset taipuvat rentoutumaan enemmän.

– Käytä mitä vain keinoja, jotta pysyt kyljelläsi: jotkut ihmiset tekevät tyynyistä muurin tai jopa ompelevat tennispallon pyjaman takaosaan, jolloin selälleen kääntyminen tuntuisi epämiellyttävältä, Bocstock vinkkaa.

Tennispallon lisäksi on olemassa vielä äärimmäisempiä keinoja.

Suun kiinnipitämiseen on olemassa siihen suunniteltua teippiä. Saatavilla on myös ”nenänauhoja”, jotka auttavat avaamaan hengitysteitä.

Jos mikään edellä mainituista kikoista ei auta, jäljelle jää aina myös tämä: korvatulpat kuorsaajan vieressä nukkuvalle.

Lähde: Mirror.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat