Mainos

Hai tyhjensi uimarantoja Mallorcalla – Suomalainen Gunnar: Vaimo huusi, että ylös vedestä ja äkkiä

Uimarannoilla liikkunut sinihai säikäytti uimarit Palma de Mallorcan liepeillä Espanjan Mallorcalla eilen. Loukkaantunut eläin pyydystettiin ja lopetettiin eilen iltapäivällä.

Mallorcalla asuva suomalainen Gunnar Hindström uiskenteli Cala Mayorin rannan vedessä yhdessä hain kanssa sunnuntaiaamuna noin puoli kymmenen aikaan.

– En huomannut ensin mitään, mutta sitten kaikki olivat vain häipyneet vedestä. Katsoin, kun rannassa seisoneet ihmiset kyttäsivät minuun päin ja vinkkasivat. Ajattelin ensin, että joku on uinut liian pitkälle, mutta sitten vaimo huusi, että ylös vedestä ja äkkiä.

Hindströmin vaimo ja muut paikalla olleet olivat nähneet vedessä "kolmimetrisen otuksen". Sittemmin sinihaiksi tunnistettu eläin ei aiheuttanut vaaraa ihmisille, mutta se sulki esiintymisellään Cala Mayorin rannan lisäksi noin kymmenen kilometrin päässä sijaitsevan Can Pastillan rannan.

Vaikka uimavesissä lipuva haikala kuulostaa hurjalta, Hindström suhtautuu tilanteeseen kylmän viileästi.

 – Oikeastaan en ehtinyt edes säikähtää, kun en nähnyt haita vedessä ollessani. Tottelin vain käskyä. Mietin, että tsunamiko sieltä on tulossa vai mikä.

Ranta hiljeni hain vuoksi

Monia muita tapaus kuitenkin ilmeisesti ravistellut, sillä Cala Mayorin uimaranta oli aamulla Hindströmin mukaan hiljainen.

– Kävin siellä taas tänään aamulla ja aika harva uskalsi uida. Varpaankärkiä siellä vain huljuteltiin vedessä.

Espanjalaislehtien mukaan Palma de Mallorcan lähistöllä liikkunut sinihai saatiin pyydystettyä eilen iltapäivän aikana. Eläimen kerrotaan olleen pahoin loukkaantunut.

Mallorcalaisen Diario de Mallorca -lehden mukaan hai jouduttiin lopettamaan, sillä se oli saanut vammoja sen suuhun kaivautuneesta koukusta.

Floridan yliopiston mukaan sinihait ovat hyökänneet ihmisten kimppuun harvoin. Yliopiston tilaston mukaan sinihai on purrut ihmistä todistetusti vain 13 kertaa vuoden 1580 jälkeen. 

Suomalaista Gunnar Hindströmiä haastatteli ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.