Harvinaiset delfiinit ilahduttivat Mikaa Saaristomerellä – vastaavia nähty Suomessa 70 vuotta sitten: "Sydän alkoi hakata, kun tajusin niiden olevan siinä"

1:02
Katso videolta Mikan kuvaamat delfiinit!

Salolainen Mika Korpela oli veneilemässä aamulla Taalintehtaan edustalla Saaristomerellä, kun hän huomasi kahden delfiinin pongahtavan pintaan. Hän kuvasi tapahtumasta videon, jonka voit katsoa yltä.

Mika Korpela oli lukenut mediasta harvinaisista pullokuonodelfiineistä, joita on ennen tätä viikkoa nähty Suomen vesillä viimeksi noin 70 vuotta sitten. 

– Yhtäkkiä ne nousivat pintaan, evät vaan näkyivät. Sydän alkoi hakata, kun tajusin, että siinä ne nyt ovat. Olin lukenut, että niitä on kolme, mutta minä näin vain kaksi pienempää. Otin kameran esille ja aloin kuvata, Korpela kertoo.

MTV Uutiset kertoi eilen, kuinka nimettömänä pysyttelevä merenkulkija ikuisti delfiinit valokuviin. Valastutkija Olli Loisa sanoi kuvissa olevien eläinten olevan hyvin todennäköisesti pullokuonodelfiinejä. Pullokuonodelfiinejä on havaittu Suomenlahden tienoilla vain kahdesti aiemmin, vuosina 1905 ja 1953.

– Ne tulivat pintaan parina. Voi olla, että yksi meni eri tahtiin. Delfiinit kävivät pinnassa noin kolme kertaa. Sitten ne lähtivät eteenpäin, mutta saimme ne vielä kerran veneellä kiinni. Noin 50 metrin etäisyydeltä pääsin kuvaamaan. 

Paikalle tuli muutama muukin venekunta ihmettelemään eläimiä.

– Delfiinit eivät aristelleet ihmisiä. Ne lähtivät uimaan Hankoon päin. Meressä on nyt varmasti paljon kalaa liikkeellä niille, joten toivottavasti ne pysyisivät täällä pidempäänkin, toivoo alueella säännöllisesti veneilevä Korpela.

Hän kertoo nähneensä delfiinejä aiemmin delfinaariossa, mutta ei luonnossa.

– Tuskin tällaista toista kertaa vastaan tulee.

Korjattu 23.5. kello 10.18. Sijainti korjattu Suomenlahdesta Saaristomereksi.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja