Sukeltajat uivat väärälle tontille – "tekohammaskala" hyökkäsi kimppuun

"Tekohammaskala"puri sukeltajaa jalkaan 0:25
Näin "tekohammaskala" käytti purukalustoaan!

Alex sai tuta pohkeessaan, miltä tuntuu, kun "tekohampaat" omaava kala antaa huutia.

Amerikkalainen Alex Pikul, 31, oli syyskuussa kolmen viikon sukelluslomalla Egyptin Sharm el-Sheikhin rannikolla. Eräällä sukelluksella hän kohtasi säppikalan, joka puri häntä pohkeeseen, kertoo KameraOne.

Erikoisemman tästä uiskentelijasta tekivät sen hampaat, jotka näyttivät suorastaan ihmisen tekohampailta.

Puolustuskannalla ollut kala ui kuvioihin

Alex oli liikkeellä sukellusryhmän kanssa. Hän kertoo South West News Service -sivustolle, että sukellusyrityksen omistaja Mairaui joukon edellä. 

Alex kertoo, että voimakkaan virtauksen vuoksi joukkio muutti suuntaansa niin, että he sattuivat uimaan erään säppikalan pesän yli. Naaraskala vartioi munia, mutta uros lähti puolustamaan jälkeläisiään hyökkäämällä sukeltajia päin.

– Yhtäkkiä säppikala alkoi jahdata Mairaa. Minä lähdin uimaan sinne päin ja yritin hätistää sen tiehensä. 

Uroskala hyökkäsi ja puri Alexia jalkaan. Kalan hyökkäys satuttiin tallentamaan kameralle ja videolla kuullaan, miten hän sadattelee kipua.

– Se säikäytti minut ja minuun sattui, mutta se ei rikkonut ihoa tai mitään, joten se ei ollut vaarallista.

Ihan kuin tekohampaat!

Videon nähneet ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että kalalla näyttäisi olevan ihmismäiset hampaat. Kun videota tarkennettiin lähemmäs, näkyi kalalla olevan kaksi isoa etuhammasta.

– Ne näyttävät tuon kokoiseen suuhun liian suurilta. Näytti melkein kuin sillä olisi ollut tekohampaat tai jotain, Alex sanoo.

Säppikalojen vahvat leuat ja terävät hampaat ovat omiaan murskaamaan meren selkärangattomia eläimiä, kuten merisiilejä, rapuja ja simpukoita. Sukeltaja on kalalle liian suuri saalis, mutta ärhäkkäästi reviiriään puolustava eväkäs saattaa näykkäistä tunkeutujaa.

Alexin mielestä kameralle taltioitunut tilanne näyttää vinkeältä. 

– Olen nähnyt säppikaloja ennenkin, mutta kun näin videon siitä, miten se ui takaisin, pidin koko juttua hullunkurisena.

– Ei sitä koskaan päästä noin lähelle, että saisi kuvan niiden hampaista.

Alexin pohkeeseen jäi hampaiden jälkiä muistuttava mustelma. Hän kuitenkin ymmärtää, että kala yritti suojella jälkikasvuaan.

– Säppikalat ovat hyvin reviiritietoisia ja normaalisti niitä on kaksi. Äitikala pysyttelee pohjassa munien luona ja uros vartioi yllä olevaa alueetta.

– Kala teki juuri niin kuin sen kuuluikin ja suojeli lapsiaan.

Kaikesta huolimatta hyvä reissu

Purruksi tulemisesta huolimatta Alex sanoi, että monille tuo oli reissun paras sukellus. Sukeltajat näkivät siellä paljon kaloja ja hienoja merenalaisia maisemia.

– Se oli niin haastava ja samalla kaunis sukellus, hän muistelee.

Lähteet: New York Post, KameraOne

Lue myös:

    Uusimmat