New Yorkin Keskuspuistossa villitsee mysteerisorsa, jolla on newyorkilaisen ego - "Se tanssittaa pyrstöään ja ihmiset ovat liekeissä"

Mandariinisorsa on New Yorkin uusi tähti 2:04
Mandariinisorsa on New Yorkin uusi tähti

– Kyllä! Siellä se on, huutaa David Barrett innoissaan ja juoksee kiikareiden kanssa Keskuspuiston lammelle.

– Emme tienneet minne se meni! Pelkäsimme, että haukka söi, sillä sitä sattuu, Manhattan Bird Alert -nimistä Twitter-tiliä pyörittävä Barrett sanoo MTV Uutisille.

Värikäs mandariinisorsa nousi sensaatioksi ja mysteerilinnun asemaan, kun se ilmestyi ikään kuin tyhjästä muiden sorsien sekaan.

Satoja ihmisiä katsomassa

Barrett raportoi linnusta ensimmäisten joukossa lokakuussa. Kun newyorkilaiset yrittivät löytää linnun seuraavana päivänä, se olikin poissa.

– Viikonloppuisin täällä on satoja ihmisiä rivissä etsimässä mandariinisorsaa. Suurimman osan ajasta mandariinisorsa on yhteistyöhaluinen. Se ui rantaan ja antaa ottaa lähikuvia, Barrett sanoo.

Barrett ja muut lintubongarit arvioivat, että lintu on kuulunut jollekin eläintarhalle tai yksityiselle omistajalle, mutta kukaan ei ole ilmoittanut lintua omakseen. Mysteerilintu saattaa olla välillä poissa puistosta päiviä eikä kukaan tiedä minne se menee.

Osa lintubongareista on newyorkilaisia, osa turisteja.

– Tulen katsomaan sitä joka päivä, mutta viime maanantaina en löytänyt sitä, sanoo yksi newyorkilainen lammen rannalla.

– Tänä aamuna luin uutisista, että nyt kannattaa tulla Keskuspuistoon! Ajattelin, että ehkä olemme onnekkaita ja siinä se on, iloitsee italialainen turisti Morena.

Mandariinisorsa osaa odotuttaa yleisöään ja vetäytyy välillä syrjemmälle tunnin nokosille.

– Kuten ihmisetkin, sorsatkin torkahtavat päivisin hetkeksi. Mandariinisorsa tykkää mennä nokosille jommalle kummalle lammen isoista kivistä, Barrett sanoo.

Sorsan kuvilla myydään jopa t-paitoja

Tunnin torkkujen jälkeen mysteerilintu aloittaa uintinäytöksen. Lammen ympärille kerääntyneet ihmiset ovat innoissaan.

– Kun hän uiskentelee, se tanssittaa pyrstöään ja ihmiset ovat liekeissä, Barrett kertoo.

Mandariinisorsa on niin suosittu, että sen kuvilla myydään jo t-paitoja. Nousevalla tähdellä on myös tähden elkeet.

– Mandariinisorsa on ärhäkkä tapaus. Hänellä on suuri persoonallisuus. Hän on pienempi kuin muut, mutta ei anna muiden tulla liian lähelle.

– Jos sinisorsa on mandariinisorsan tiellä, niin mandariinisorsa laittaa räpylöihin vauhtia ja näykkäisee toista sorsaa. Siten hän sanoo, että "hei olen osa ryhmää, turha tulla tielle". 

Lue myös:

    Uusimmat