Mainos

Haglund Virkkusen linjoilla: Tanakat veronkorotukset mahdollisia

Kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) on todennut, että palveluiden turvaamisen takia kunnallisveroa voidaan joutua nostamaan jopa seitsemän prosenttia.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund myöntää Huomenta Suomen vaalitentissä, että näinkin raju veronkorotus saattaa olla todellisuutta joissain kunnissa.

- Kunnissa, joissa on yrityksiä ja toimiva elinkeinoelämä, niin tämä seitsemän prosenttia on ihan liikaa. Mutta toisaalta kunnissa, joissa talous ei ole kehittynyt myönteisesti, tämä saattaa olla realismia.

- Mutta toisaalta näin korkea veronkiristys saattaa johtaa negatiiviseen kierteeseen. Nuoret eivät halua asettua tällaiseen kuntaan asumaan eikä uusia yrityksiä synny.

Tuntuvien veronkiristysten syynä on palvelutarjonnan turvaaminen nykyisellä tasolla.

- Kouluihin ja terveydenhuoltoon kohdistuu säästöpaineita. Mutta kun näistä palveluista on jo monessa kohtaa säästetty ja niitä on tehostettu, niin koetaan ettei säästömahdollisuuksia enää ole.

- Tämän vuoksi moni kunta joutuu nostamaan veroprosenttia, jotta he kykenevät edelleen tuottamaan laadukkaita palveluita.

- Ja vaikka tämä on ikävää, niin pidän parempana että verotusta kiristetään saatika että palvelut rapautuvat. Se johtaisi melko eriarvoiseen yhteiskuntaan.

(MTV3)

Katso puolustusministeri Carl Haglundin (rkp) haastattelu: (Huomenta Suomi 12.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.