Mainos

Haglund Putinin kohtelusta: Ei paljon jää muita vaihtoehtoja

Puolustusministeri Carl Haglundin mukaan G20-kokoukseen Australiassa osallistuneilla päämiehillä ei ollut muita vaihtoehtoja kuin painostaa Putinia.

Haglund sanoi MTV:n Huomenta Suomessa, että diplomaattiset keinot olisi toivottava tapa puuttua Ukrainan konfliktiin, mutta hän ymmärtää myös kovistelua.

– Tosiasiahan on se, että konflikti on hyvin pitkälti Venäjän aiheuttama. Venäjä on monella saralla toiminut täysin hyväksymättömästi, ei paljoa jää muita vaihtoehtoja, Haglund sanoo.

MH17-lentokoneen onnettomuudessa Ukrainan ilmatilassa menehtyi viime kesänä monia Australian kansalaisia. Koneen pudottamisesta on epäilty Venäjän tukemia separatisteja. Epäilyksiä on myös siitä, että kalusto olisi toimitettu Venäjältä. Haglundin mielestä Australian pääministerillä oli oikeus osoittaa omalle kansalleen, että Venäjän presidentti ei ole hänen ylin ystävänsä.

– Se on mielestäni hyvin ymmärrettävää, jos ajattelee hänen asemaansa pääministerinä. Toivottavaa kuitenkin on, että kulissien takana olisi käyty vakavia diplomaattisia keskusteluja. Vielä en ole saanut taustaraportteja kokouksesta, Haglund kertoo.   

Venäjän presidentti Vladimir Putin lähti G20-maiden kokouksesta Australiasta ennen kokouksen virallista päätöstä. Nimettömänä pysyttelevän venäläislähteen mukaan länsimaat olivat hiillostaneet Putinia Venäjän toimista. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi jopa, että Venäjän aggressio Ukrainaa vastaan on uhka koko maailmalle. 

Lännen mukaan Venäjä aseistaa Itä-Ukrainan separatisteja. Venäjä on kiistänyt tämän.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.