Mainos

Haavisto Suomen homokeskustelusta: Masentavaa

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto pitää viimeaikaista homokeskustelua Suomessa masentavana. Erityisesti Haavistoa harmittaa kirkon vanhanaikainen kanta. Haavisto toivoo, että Suomessa kirkko voisi vihkiä samaa sukupuolta olevat Ruotsin kirkon tavoin.

- Hyvä, että asiasta keskustellaan, mutta kirkon rakenteet ovat usein sellaisia, että ne tulevat parikymmentä vuotta jäljessä. Kirkon päätöksentekomekanismi on hyvin jäykkä, pohtii MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Haavisto.

Haavisto kertoo tuoreessa Hatunnosto-kirjassaan, kuinka hän kohtasi ja rakastui aikoinaan nykyiseen puolisoonsa, ecuadorilaiseen Nexar Antonio Floresiin. Haavisto ja Flores rekisteröivät parisuhteensa lokakuussa 2002.

- Kun parisuhteen rekisteröinti tuli Suomessa mahdolliseksi, tuntui se meille luonnolliselta asialta. Rekisteröimällä suhde se tavallaan virallistuu, pohtii Haavisto.

Haavisto on sitä mieltä, että Suomessakin asenteet ovat pikkuhiljaa muuttumassa.

- Jo silloin kun rekisteröimme parisuhteemme, toi naapuri meille kukkia ja viinipullon. Kyllä meille tuli jo tuolloin sellainen olo, että Suomessa asiat ovat muuttuneet.

Haavisto ei ota kantaa siihen, aikoo hän asettua ehdolle presidentinvaaleissa.

- Viime keväänä asiasta kysytiin ja totesin, että mennään vaalit kerrallaan. Keväällä on eduskuntavaalit ja sen jälkeen päätetään tästä asiasta.

(MTV3)

Katso kansanedustaja Pekka Haaviston haastattelu: (Huomenta Suomi 27.10.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.