Mainos

Haavisto nukkuu hyvin

Tänään Huomenta Suomen aamutentissä vieraili presidenttiehdokas Pekka Haavisto. Hän oli studion lämpiössä tyypilliseen tapaansa hyväntuulinen ja rauhallinen, vaikka oli osallistunut illalla Ylen tenttiin. Ja tänä iltana vuorossa on MTV3:n tentti.

Haavisto kertoi nukkuvansa hyvin, vaikka puheluita tulee pitkin yötä ja myös tekstiviestejä, joista osa on loukkaavia.

Haavisto näytti esimerkkinä viestiä jossa hänet uhataan tappaa, jollei hän lopeta kampanjaa.

- Toimitamme nämä kootusti poliisille. Toisella kierroksella puhelin on alkanut soimaan yöllä ja se pitää laittaa äänettömälle. Ihmiset ovat kiihkeästi liikkeellä mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Palvelisin mielelläni kaikkia, mutta joka puheluun ja viestiin ei ehdi vastata. Käännän ne avustajille. Ihmiset esittävät omia kymmenen kysymyksen "vaalitenttejä" ja itse en kaikkiin ehdi kahden viikon aikana vastata.

- Saan unen päästä kiinni hyvin liikennevälineissä, junissa ja busseissa. Osaan ottaa viidentoista minuutin torkuista hyvin kaiken irti.

Kampanjan keskellä on arkeakin

Normaaliarkeakin ehtii kiireen keskellä elämään.

- Eilenkin panin pyykkikoneen pyörimään ja myöhään illalla sain pyykit ripustettua. Antonion kanssa päivitämme yleensä illalla sen, mitä kummallekin on päivän aikana tapahtunut. Joskus ehdin äidillenikin soittaa kuulumisia. Viikko-ohjelmaan yleensä kuuluvaa Tennispalatsissa elokuvissa käyntiä ei ole nyt ehditty tehdä. Kotona televisiota katsellaan, mutta minä nukahdan aika helposti siinä hommassa!

- Matkoilla mukanani on pieni soitin, jossa on Spotify. Olen viime aikoina kuunnellut kummallista musiikkia, mm. ruotsinkielistä Ulf Lundellia. Myös paljon kotimaista iskelmää, Irwiniä ja Hectoria. Se on rentoutumista.

Loppukiri ei jännitä tai pelota

- En ole jännittäjätyyppiä. Tulimme toiselle kierrokselle takamatkalta ja nyt jo vaalitiimissä on henki, että me teimme tämän. Toiselle kierrokselle pääsy oli poikkeuksellista ja monelle suuri yllätys. Se on jo palkitsevaa, että olemme mukana ja kuromme etumatkaa koko ajan kiinni.

- Hyvä tunnelma näkyy hypemäisenä tilaisuuksissa kentällä. Rovaniemen Sampo-keskuksessa koetun perusteella tiedän vähän miltä rocktähdistä saattaa tuntua. Se on politiikassa harvinaista ja vetää nöyräksi sekä vakavaksi. Ihmiset tulevat poliittisten kysymysten takia suurin joukoin ja esittävät loistavia, teräviä kysymyksiä.

- Median takia päivät jaksottuvat, eikä haastattelujen ja tenttien vuoksi pääse kentille ja maakuntiin niin paljon kuin haluaisi. Kaikki ajat, jotka medialta jäävät, käytetään hyödyksi ja erikokoisiin ihmisten tapaamisiin.

Maan ulkopuolinen elämä

Vaalikoneesta pois jäänyt jytkykysymys: Voiko maan ulkopuolella olla älyllistä elämää?

- Skepsis ry:n vaalikonetta olen kehunut moneen otteeseen. Siinä oli paljon hauskoja kysymyksiä yliluonnollisista asioista ja Jumalasta. Siinä koneessa saa aika helposti huru-ukon leiman, jos jää kysymyksiä liikaa pohdiskelemaan. Kuulin kirjamessuilla huhun, että Eero Paloheimo ja Pentti Linkola olivat keskustelleet maailmanlopusta. Linkola sanoi että maailmanloppu on jo käynnissä ja laji kerrallaan kuolemme. Paloheimo sanoi, että maailmanloppu on kaatuva tv-torni, joka on siinä vaiheessa, ettemme vielä huomaa sen kaatuvan, mutta kohta rysähtää. Heiltä kysyttiin lohdutuksen sanoja, kun maailmanloppu kerran on käynnissä. Linkola vastasi, että vaikka ihmiselämä tuhoutuu, niin jonkunmuotoista elämää jää maapallolle jäljelle. Paloheimo vastasi, että vaikka maapallo tuhoutuu, muilla taivaankappaleilla todennäköisesti on elämää.

Vaalibloggaaja Marko Kulmalan kysymys: Olitko lapsena leikeissä inkkari vai länkkäri?

- Olin lapsena leikeissä porukassa, jossa oli kolmen veljeksen sarja ja Iso-Pekka ja Pikku-Pekka. Iso oli vanhin ja minä olin nuorin eli Pikku-Pekka. Pari päivää sitten Iso-Pekka soitti ja sanoi, että nyt hän on kyllä Pikku-Pekka ja minä se iso. Titteli vaihtui virallisesti, vaikka hän on minua yli 10 vuotta vanhempi. Nuorinpana ja pieninpänä jouduin oppimaan pärjäämään voiman sijasta oveluudella. Olin näissä inkkarileikeissä nuorimpana aina sidottuna ja vankina ja vanhemmat halusivat itsetekemine puupyssyineen olla sankareita. Eli vastaan inkkari.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.