Mainos

Haavisto: Mahdollinen ylilentokielto ei kaada Finnairia

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Pekka Haavisto muistuttaa, että pohdinnat Venäjän mahdollisesti asettamista vastapekotteista on vasta spekulaatiota. Myös mahdollinen ylilentokielto. Finnairin strategia perustuu Aasian reitteihin, Haavisto sanoo Kymmenen Uutisten haastattelussa.

Haaviston mukaan ylilentokielto ei kaataisi finnairia, mutta vaikeuttaisi hetkellisesti sen toimia. Finnairilla on suorin reitti Aasiaan.

– Monet eurooppalaiset käyttävät Helsinkiä risteysasemana, josta jatketaan sitten Japaniin, Kiinaan tai Intiaan. Kielto merkitsisi Finnairille sitä, että tällaisia lentoja olisi aika vaikea jatkaa, tai ne eivät olisi niin edullisia.

Haavisto sanoo, että Finnairissa on suuri valtioenemmistö, ja se on valtiolle tärkeä yhtiö mm. myös kotimaanliikenteen ja Euroopan liikenteen vuoksi.

– Uskon, että tällaiset tilapäiset pakotteet eivät kaada yhtiöitä, mutta tällaisessa tilanteessa voisi tulla taloudellisia vaikeuksia.

"Myös kotimaista"

Haaviston mukaan ministerillä on hieman laajemmat valtuudet pohtia myös Finnairin kohua herättäneitä rekrytointeja.

– Kyllä meille omistajana on tärkeää, että Finnair rekrytoi myöskin Suomesta jatkossa, eikä lähde pelkästään ulkoistusten tielle.

– Finnair on erittäin tiukoilla halpalentoyhtiöiden kanssa. Se ei ole helppo rako, mutta omistaja tekee kaikkensa, jotta myöskin kotimaisia rekrytointeja voidaan viedä eteenpäin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.