Haavisto haluaa lisätä ympäristöyhteistyötä lähialueilla

Ympäristöministeri Pekka Haavisto lisäisi ympäristöyhteistyön osuutta lähialuevaroista. Hänen mielestään erityisesti ilmastopolitiikan alalla löytyisi uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön Suomen ja Viron välillä.

Haavisto puhui lauantaina Tuglas-seuran ympäristöseminaarissa Helsingissä. Hän huomautti, että Suomi ja Viro ovat Kiotossa sitoutuneet kasvihuonepäästöjen vähentämiseen. Viron tavoite on vähentää kasvihuonepäästöjä 8 prosentilla, Suomi on sitoutunut laskemaan päästönsä vuoden 1990 tasolle vuoteen 2010 mennessä, Haavisto muistutti.

Buenos Airesin seurantakokouksessa neuvotellaan parhaillaan siitä, miten maat voisivat tehdä yhteistyötä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.
-Suomi ja Viro olisivat luontevat kumppanit kasvihuonekaasujen vähentämiseen. Yhteistyössä voitaisiin kehittää Viron kaukolämpöjärjestelmiä ja energiatehokkuutta, vähentää Narvan voimalaitoksen päästöjä ja satsata jätehuoltolaitoksiin Virossa, Haavisto sanoi.

Suomi on vuosina 1991-98 tukenut 86:ta virolaista ympäristönsuojelun investointihanketta yhteensä 134,5 miljoonalla markalla. Suurin osa on ollut vesiensuojeluhankkeita.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat