Mainos

Haavisto arvosteli hallituksen maatalouspolitiikkaa

Entinen ulkoministeri Heikki Haavisto (kesk.) arvostelee hallituksen toimia Etelä-Suomen maatalouden tukijärjestelyissä. Haaviston mielestä hallitus ei ole suhtautunut maatalouden kannalta elintärkeisiin neuvotteluihin kovin vakavasti, vaan käynyt niitä ikään kuin "vasemmalla kädellä".

Haaviston mielestä maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä (sit.) on jätetty neuvotteluissa yksin ilman merkittävää poliittista tukea.
-Näyttää siltä, että komissio on yksipuolisesti sanelemassa Etelä-Suomen maatalouden toimintaedellytykset niin mahdottomiksi, että maataloustuotanto ajautuu kannattavuuskriisiin, sanoi Haavisto tänään maidontuottajien kesäjuhlilla Loimaalla.

Haavisto epäilee, että komissio ei tunnusta Suomen poikkeuksellisen epäedullisista luonnonoloista aiheutuvia pysyviä ongelmia, vaan pitää maamme ongelmia vain rakenteellisina ja näin ollen väliaikaisina.
-Artiklan 141 tarkoituksena oli turvata Suomen maatalouden kannattavuus ja Etelä-Suomeen pohjoista tukea vastaava maatalouden tuki. Onnistuminen 141 artiklan mukaisesta vakavien vaikeuksien tuesta käytävissä neuvotteluissa on Etelä-Suomen maatalouden elinehto, muistutti Haavisto.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.