Haaveissa nuorekkaampi kaula? Kokeile näitä konsteja!

Iän karttuessa myös kaulan alueen iho vanhenee. Tämä saattaa aiheuttaa nahan löystymistä ja ryppyjä. Kaulan aluetta voi kuitenkin hoitaa ja näin ennaltaehkäistä iän tuomia muutoksia.

Kaulan alueen vanhenemisten merkit voivat häiritä monia, sillä kyseessä on hyvin näkyvä kehonosa. Nämä neljä ohjetta voivat kuitenkin auttaa pitämään kaulan nuorekkaana.

Kiinnitä huomiota ryhtiisi

Liika ryppyjen murehtiminen saattaa saada pään painumaan alas ja tehdä ryhdistä huonon. Huono ryhti saakin helposti näyttämään vanhemmalta.

Nykyään työnteko tapahtuu yhä enemmän tietokoneella, joten tasaisin väliajoin tulisi muistaa venytellä ja liikkua. Kannattaakin tietokoneella työskennellessä kiinnittää huomiota siihen, että niska on suorassa.

Muista aurinkorasva

Aurinko aiheuttaa jopa yli 90 prosenttia ihon ulkoisista muutoksista, jotka voivat näkyä muun muassa maksaläiskinä ja ryppyinä. Aurinkoisina päivinä monet muistavatkin rasvata kätensä ja kasvonsa huolellisesti, mutta kaula jää kuitenkin usein suojaamatta.

Muistakin seuraavalla kerralla altistuessasi auringolle rasvata myös kaulan alue. Kaulan iho on usein hieman kuivempaa kuin esimerkiksi kasvojen iho, joten rasvaa kannattaa levitää reilusti.

Kiinnitä huomio pois kaulastasi

Joillakin ihmisillä vanheneminen näkyy vahvemmin kaulan alueella kuin toisilla. Tämä kuuluu elämään, joten sitä on turha murehtia liikaa. Voit kuitenkin keskittyä siihen, miten huomio ei keskity ensimmäisenä kaulaan.

Kannattaakin valita päälle kuviollisia paitoja tai käyttää pitkiä kaulakoruja, jotka vetävät huomion alemmas kaulasta. Lyhyet kaulakorut saavat katseen siirtymään helposti kaulaan.

Hoida ihoasi

Vanhentuessamme ihon kollageeni eli proteiini, joka antaa iholle kimmoisuuden, alkaa rikkoontua. Markkinoilla on saatavilla monia voiteita jotka kosteuttavat ihoa, mutta ruokavalion muutos voi kuitenkin auttaa säilyttämän nuorekkaan ihon.

C-vitamiini auttaa taistelemaan stressiä vastaan, joka vahingoittaa soluja, jotka ovat tärkeitä kollageenin tuotannon kannalta. Vihanneksia, hedelmiä ja marjoja tulisikin syödä, jotta saamme ihon hyvinvoinnille tarpeellisia ravintoaineita.

Terveelliset rasvat kuten oliiviöljy ja kalarasva ovat hyväksi iholle. Ne kosteuttavat ja auttavat vähentämään ihon tulehduksia. Omega-3-rasvahapot auttavat lisäämään rasvantuotantoa iholla, minkä on osoitettu torjuvan kollageenivaurioita.

Lue myös:

    Uusimmat