Lähes ilmaista! Näin edullisesti Lontoossa voi lomailla

Yhdistyneen kuningaskunnan pääkaupunki Lontoo on tunnetusti kallis. Vahva punta saa eurot näyttämään penneiltä ja muutaman päivän lomailu Lontoossa rokottaa kukkaroa tuntuvasti. Mutta on Lontoossa mahdollista tehdä asioita myös ilmaiseksi, tai ainakin pikkurahalla.

Lue nettimatkatoimisto Ebookersin vinkit edulliseen Lontoon-lomailuun.

Museot

Museot Lontoossa ovat ilmaisia. Voit nähdä Rosettan kiven British Museumissa, Van Goghin, Caravaggion ja Van Eyckin maalauksia National Galleryssa sekä inspiroitua modernin taiteen museosta Tate Modern pulittamatta penniäkään. Eikö se ole vähän kuin laittaisi rahaa pankkiin?

Kaupunkipyörät

Maailman vanhin metro, The Tube, on toki oma kokemuksena, mutta kunnon penninvenyttäjä tietää paremmin: Lontoossa kaupunkipyörän voi napata allensa mistä vain ja rullata mankelilla 24 tuntia kahdella punnalla. Ja ei muuta kuin etelärannalle, South Bankiin, jossa ajan kulumisen voi tarkistaa Big Benistä. Jos sattuu eksymään, kotia on hyvä tähystää 135 metriä korkeasta maailmanpyörästä, The London Eyesta.

Teatteri

Alun perin Shakespearen teatteriryhmän, Lord Chamberlain's Menin rakennuttama The Globe Theater tarjoaa esityksiinsä viiden punnan seisomapaikkoja, joiden väitetään olevan paitsi teatterin halvimmat, myös parhaimmat paikat.

Shoppailu

Ihanaa, jos voisi ostaa jotain niin muodikasta ja halpaa kuin Henkkamaukassa tai Zarassa, mutta vähän erilaista. No nyt voi. Primark on irlantilaisten Henkkamaukka tai Zara, ja tulee ihan varmasti vielä Suomeenkin. Sitä odotellessa trendikkäitä vaatteita huikeasta valikoimasta voi ostaa todella halvalla vaikkapa Oxford Streetin Primarkista.

Katuruoka

Jos uppopaistetut leivitetyt pakastekalat ranskalaisilla perunoilla (fish and chips) alkaa tökkimään, kannattaa suunnata Camden Lock Marketille. Siellä maailma on kylässä ja kaiken maailman keittiöt tarjoavat mitä herkullisimpia ruokia noin viiden punnan annoksina.

Lähde: Ebookers Finland 

Lue myös:

    Uusimmat