Mainos

Haatainen: Osittainen työskentely nopeuttaa työhön palaamista

Osasairauspäivärahan mahdollistava lakimuutos tulee voimaan ensi vuoden alussa.

Osittainen työskentely pitkään kestäneen sairausloman loppuvaiheessa auttaa monissa tapauksissa työkyvyn palautumista ja nopeuttaa työntekijän kuntoutumista. Tätä mieltä on sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen. Hän toivoo osasairauspäivärahan madaltavan kynnystä palata pitkään jatkuneelta sairauslomalta työelämään.

- Työhön paluu on pitkittyneen sairausloman kriittinen paikka, sillä vaarana on ajautuminen sairausloman yhteydessä vähitellen työelämän ulkopuolelle, tietää Haatainen.

Osasairauspäivärahan mahdollistava lakimuutos tulee voimaan ensi vuoden alussa. Sen jälkeen työntekijä voi olla tietyissä tapauksissa samaan aikaan osittain työssä ja osaksi sairauslomalla.

Mikkelissä veto-ohjelman Hyviä käytäntöjä työelämään -seminaarissa tänään puhunut Haatainen muistutti, että ketään ei pakoteta sairauslomalta töihin, vaan kyseessä on vapaaehtoinen järjestely työntekijän ja työnantajan välillä. Osa-aikajärjestelyyn on mahdollista päästä, kun työntekijällä on takanaan vähintään kolmen kuukauden sairausloma.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.