Mainos

Haatainen: Koululaisille terveellisiä välipaloja

Opetusministerin mielestä limujen ja makeisten myynnistä välitunneilla olisi käytävä kriittistä keskustelua. Tuula Haatainen vaatii kolulaisille terveellisiä välipaloja.

Opetusministeri Tuula Haatainen vaatii koululaisille terveellisiä välipaloja. Haatainen sanoo, että kouluympäristön on tuettava lasten terveyttä.

Haataisen mielestä virvoitusjuomien ja makeisten myynti olisi otettava keskusteluun koulujen ja vanhempien yhteistyössä. Tutkimustietojen mukaan virvoitusjuoma- ja makeisautomaattien sijoittaminen koulujen tiloihin heikentää koululaisten hampaiden kuntoa ja sokeritasapainon suuret vaihtelut aiheuttavat keskittymisvaikeuksia, Haatainen sanoo tiedotteessaan.

Hatainen on sitä mieltä, että tilalle olisi etsittävä muita kasvatustavoitteita tukevia vaihtoehtoja.
-Kouluissa voitaisiin, vaikkapa osana yrittäjyyskasvatusta, pohtia mahdollisuutta, että oppilaskunta hoitaisi evässämpylöiden myyntiä, ministeri suosittaa.

Haataisen mukaan lainsäädäntö edellyttää terveellistä ja turvallista kouluympäristöä. Opetushallitus valmistelee parhaillaan tätä koskevaa kriteeristöä. Virvoitusjuomien ja makeisten myynti tulee tällöin ottaa huomioon yhtenä tekijänä.
-Koulujen ja rehtorien tehtävänä on huolehtia, että kouluympäristö on terveellinen ja omiaan kasvattamaan lapsia terveellisiin ravintotottumuksiin, Haatainen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.