Hääsuunnittelija kertoo, mikä häissä menee "useimmiten mönkään"

Näin teet kauniin kukkaseppeleen kesäjuhlia varten 8:14
KATSO MYÖS VIDEO: Näin teet kauniin kukkaseppeleen kesäjuhlia varten!

Hääsuunnittelija Micu Mäkitalo kertoo, että usein häissä vieraat joutuvat odottelemaan paljon. Aikataulu kannattaa siis suunnitella kunnolla.

Häissä pitää ottaa huomioon monenlaisia asioita. Seitsemän vuotta yrittäjänä toiminut hääsuunnittelija Micu Mäkitalo kertoo MTV Uutisille, että usein häissä vieraat joutuvat odottelemaan hieman liikaa.

– Olen ollut vieraana kymmenissä häissä, joissa käy niin, että vieraat odottelevat paljon.

– Useimmiten mönkään häissä menee juuri se, että touhu menee ihmisten odotuttamiseksi ja se, että aikataulua ei ole tehty kunnolla.

Suunnittele häiden aikataulu kunnolla

Yksi tapa välttää aikataulutuksesta johtuva turha odottelu on suunnitella häät ammattilaisen kanssa. Seremoniamestari voi myös ilmoittaa hääväelle, milloin ohjelma suurin piirtein jatkuu ja että ennen sitä on vapaata seurustelua.

– Se pitää sanoittaa ihmisille, Mäkitalo neuvoo.

Harmillista on liiallinen päihtyminen

Eräisiin valitettaviin hetkiin, joita häissä voi sattua on se, että joku tulee juoneeksi liikaa juhlajuomaa. Päihtynyt henkilö voi aiheuttaa ikävää säröä juhlatunnelmaan.

– Ne ovat aina harmillisia hetkiä, kun jollain menee yli.

Hän kertoo, että on useamman kerran päätynyt tilaamaan taksin päihtyneelle vieraalle. Joskus niin on pitänyt tehdä myös huonosti käyttäytyvän vieraan kanssa. 

– Hääsuunnittelija toimii siis aika ajoin portsarin tehtävissä.

Järjestelyistä voi tulla riitaa

Ongelmia voi ilmeta jo häitä suunniteltaessa. Budjetista saattaa joskus tulla ongelmia hääsuunnittelussa. 

– Voidaan olla ehkä vähän eri visioissa siitä, miten paljon ollaan valmiita käyttämään rahaa, Mäkitalo miettii.

Mäkitalon havaintojen mukaan voi käydä niinkin, että jommankumman osapuolen tai molempien vanhemmat kokevat, että koska he osallistuvat häiden rahoitukseen, olisi heillä oikeus tehdä päätöksiä hääjärjestelyiden suhteen.

– Ne ovat aina hankalia hetkiä,  jos miettii, että osallistuu kustannuksiin, että sitten olisi päätäntävaltaa, Mäkitalo tuumaa.

Satoja häitä järjestänyt Mäkitalo huomauttaa, että tässä mainitut esimerkit eivät ole kovin yleisiä. Suomalaisilla hääpareilla budjetin kaltaiset asiat ovat melko hyvin selvillä siinä vaiheessa, kun lähdetään valitsemaan hääsuunnittelijaa.

Katso myös video: Tällaiset ovat nuorten miesten juhlapukeutumisen tuoreet trendit!

Millaiset ovat nuorten miesten juhlapukeutumisen tuoreet trendit? 7:13
Videolla asiaa nuorten miesten juhlapukeutumisesta.

Lue myös:

    Uusimmat