F1-pomolta tyly arvio kohukuski Nikita Mazepinista – "Saatan olla nyt hyvin töykeä"

2:06
Nikita Mazepin teki vaarallisia liikkeitä Bahrainin F2-kisassa.

Ensi kaudella F1-sarjassa nähdään peräti kolme tulokaskuljettajaa. Yuki Tsunoda hypää AlphaTaurin rattiin, kun taas Mick Schumacher ja Nikita Mazepin debytoivat F1-tasolla Haasilla. Näistä Tsunoda ja Schumacher keräävät kehuja AlphaTaurin tallipäälliköltä Franz Tostilta. Sen sijaan Mazepin saa Tostilta vähemmän mairittelevia kommentteja.

65-vuotias Tost on yksi F1:n pitkäaikaisimmista tallipäälliköistä. Hän on hoitanut virkaa Toro Rossolla, nykyisellä AlphaTaurilla kaudesta 2006 lähtien.

Tuona aikana tallissa on nähty sellaisia nimiä kuten Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo ja Max Verstappen.

Tulevalla kaudella AlphaTauri on taas nuorten kuljettajien maja. 25-vuotias Pierre Gasly saa nyt rinnalleen 20-vuotiaan Yuki Tsunodan.

– F1-sarjaan tulee nyt useita huippuluokan nuoria kuljettajia. Yuki ja Mick Schumacherin lisäksi minun täytyy mainita Robert Shwartzman. Näen, että noilla kolmella on hieno tulevaisuus edessä F1:ssä, Tost sanoi Auto, Motor und Sportin haastattelussa.

Kolmikosta Shwartzman oli tyrkyllä muun muassa Alfa Romeolle ja Haasille. Hän jäi kuitenkin, ainakin vielä, ilman kisakuljettajan paikkaa.

Sen sijaan Mazepinin nimeä ei näkynyt Tostin kehulistalla.

– Saatan olla nyt hyvin töykeä, kun sanon tämän, Tost aloiti.

– Ei lehmästä saa tiikeriä! Tost tokaisi.

– Loppujen lopuksi kyse on aina siitä, että kuinka paljon henkistä kanttia kullakin kuljettajalla on. Olen huomannut pitkän moottoriurheilu-urani aikana sen, että vain älykkäät ja viisaat kuljettajat voivat pärjätä sarjassa, AlphaTauri-pomo mietti.

Kommenteillaan Tost viittasi muun muassa siihen, miten Mazepin aiheutti ison kohun viime vuoden lopulla. Sosiaaliseen mediaan jaetulla videolla Mazepin ahdisteli naishenkilöä, joka näytti nuorelle venäläiselle keskisormea.

Tämän lisäksi Mazepin on ehtinyt aiheuttaa porua myös radalla – tyhmänrohkeilla suorituksillaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja