F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Tallipomolta tiukka ukaasi kohutulle F1-tulokkaalle, jolle on vaadittu jopa potkuja: "Siitä koituu seurauksia"

2:06
Nikita Mazepin teki vaarallisia liikkeitä F2-kisassa Bahrainissa.

Haasin F1-kuljettajaksi ensi kaudelle pestattu Nikita Mazepin on kohauttanut lajipiirejä ennen ensimmäistäkään GP-starttia.

Mazepin tunnettiin jo alemmissa formulaluokissa ristiriitaisena persoonana, jonka teot niin radalla kuin sen ulkopuolella ovat jättäneet kauniisti sanottuna toivomisen varaa.

Haas tiedotti käsittelevänsä tapauksen tallin sisäisesti, mutta tämä ei monille riittänyt, vaan Mazepinille vaadittiin jopa potkuja. Haas hiljensi tämän keskustelun julkaisemalla vielä toisenkin tiedotteen. Siinä talli teki selväksi, että sen ensi kauden kuljettajat ovat edelleen Mazepin ja Mick Schumacher.

Nyt Mazepin-tapaukseen on ottanut kantaa tallipäällikkö Günther Steiner, joka kommentoi The Race -sivustolla julkaistussa kolumnissaan venäläiskuljettajan tilannetta.

– Hän teki jotain, mitä hänen ei olisi pitänyt tehdä, ja teimme heti tuoreeltaan selväksi, mitä ajattelimme siitä. Nikita on pyytänyt anteeksi, ja hän tietää sen olleen väärin. Meidän täytyy työstää asiaa niin, että tarjoamme hänelle parhaan mahdollisuuden oppia tästä kaikesta, keskittyä kilpailemiseen ja varmistaa, ettei niin käy enää, Steiner kirjoittaa.

– Minä en potki kasvoihin sellaista ihmistä, joka on jo valmiiksi polvillaan. Se ei ole oikein. Kyseessä on nuori mies, jonka täytyy aikuistua. Me olemme käsitelleet tätä asiaa, ja meidän täytyy käsitellä tätä asiaa vastedeskin. Emme vain sano, että tilanne on ok, ja päästä häntä pälkähästä. Koulutamme häntä nyt ja tulevaisuudessa. Hän otti vastuun tapahtuneesta, mikä oli minulle erittäin tärkeää. Jos tietää, mitä on tehnyt väärin, voi aina toimia paremmin. Jos kieltää kaiken, silloin se ei toimi.

Steinerin mukaan tallissa on tehty toimenpiteitä, jotka auttavat Mazepiniä kehittymään ja varmistavat sen, ettei näin käy uudelleen.

– Jos jotain vastaavaa tapahtuu, siitä koituu seurauksia. En halua kertoa yksityiskohtia siitä, mitä teimme ja mitä teemme, mutta tämä asia ei ole loppuun käsitelty, vaan tilanne jatkuu, ja me emme mene eteenpäin niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja