Haas-kuski Kevin Magnussen kriittisenä ex-tallilleen: “McLaren odotti tiettyä käytöstä”

Formula ykkösten Haas-tallissa kilpaileva Kevin Magnussen kritisoi entistä työnantajaansa McLaren-tallia siitä, ettei se sallinut kuljettajilleen vapauksia.

Magnussenin ura alkoi McLarenilla lupaavasti kaudella 2014, mutta tanskalaiskuski syrjäytettiin jo vuotta myöhemmin talliin palanneen Fernando Alonson tieltä testikuskin tehtäviin.

Magnussen katsoo McLarenin asettamien rajoitteiden olleen osaltaan syynä myös siihen, että kuusi vuotta brittitallissa kilpaillut Lewis Hamilton tarttui lopulta Mercedeksen tekemään tarjoukseen.

– McLaren odotti meiltä tiettyä käytöstä, tiettyä asennetta. He loivat kuljettajia niin sanotusti, Magnussen kertoi hollantilaiselle racingnews365-sivustolle.

– Lewis Hamilton on täydellinen esimerkki kuljettajasta, joka ei saanut ilmaista itseään McLarenilla. Lewisiltä vietiin vapaus. Joskus kuljettajia pitää verrata muusikoihin tai taitelijoihin - he vaativat tilaa luodakseen loistavia juttuja. Jos kuljettajalle lyödään tietty leima, niin asiat voivat muuttua vaikeiksi, Magnussen jatkoi.

Magnussen kertoo ajattelevansa yhä lämpimästi McLarenilla työskentelevistä kollegoistaan, mutta tanskalaisen halu kehittyä kuljettajana sai hänet hyvästelemään brittitallin.

– Joskus tietenkin kaipaan McLarenilla työskenteleviä ihmisiä. En voi valittaa siellä viettämästäni ajasta, mutta henkilökohtaisen kasvuni kannalta on hyvä asia, etten ole enää siellä, Magnussen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat