F1-tallit huolissaan Brexitistä, yhteys suoraan Theresa May’hyn? – "Meidän on varmistettava, ettei niin käy"

Yhteensä kolme Iso-Britanniassa majaansa pitävää F1-tallia ja maan autourheiluliiton johtaja David Richards haluavat poistaa uhkakuvia Brexitin yltä. Richardsin mukaan tallit ja Iso-Britannian autourheiluliitto saattavat olla yhteydessä suoraan maan pääministeriin Theresa May’hyn, joka on ollut ajamassa koko Brexitiä.

Iso-Britannian on määrä lähteä Euroopan unionista 29. päivä maaliskuuta. Maassa on käyty kovaa vääntöä ehdoista, jotka liittyvät eroon.

Brexit uhkaa tuoda rajoituksia ja vaikeuksia myös F1-maailmaan. Tällä hetkellä peräti kuusi F1-tallia pitää päämajaansa Iso-Britanniassa (Mercedes, Red Bull, Force India, Williams, McLaren ja Renault). Myös yhdysvaltalaistallilla Haasilla on yksi Euroopan tukikohta Iso-Britanniassa.

– Meidän pitäisi olla ylpeitä siitä, että formuloiden kärkitallit ja maailmanmestarit tulevat täältä, Richards sanoi Autosport International -show’ssa Autosport.com:n mukaan.

Brexitin ja EU:sta lähtö voi vaikuttaa merkittävästi muun muassa tavaroiden tuonti- ja lähetysmaksuihin. Vaikeudet näkyisivät muun muassa kauden aikana ajettavissa Euroopan F1-kisoissa.

Richardsin mukaan Iso-Britannian autourheiluliitto pyrkii tekemään kaikkensa sen eteen, että siirtymä on mahdollisimman helppo F1-talleille.

– Se, että heidän elämä tehtäisiin mahdollisimman vaikeaksi – meidän on varmistettava, ettei niin käy, Richards sanoi.

Richardsin mukaan tallit ja Iso-Britannian autoliitto kaavailevat muun muassa kirjeen lähettämistä pääministeri May’lle. Vielä tätä ei ole tehty, vaan kirjeen lähettäminen on ollut pohdinnan alla.

Lue myös:

    Uusimmat