Valtteri Bottaksen paikkaa uhanneelta F1-kuskilta vihjailua aiemmasta kulissipelistä – "Tärkeämpää kuin mitä tapahtui radalla"

Esteban Ocon sanoo menettäneensä rakkautensa formula ykkösiin häntä koskeneiden ikävien käänteiden jälkeen.

Ocon menetti kisakuskin paikkansa ajettuaan vielä viime kaudella Force Indialla (nykyinen Racing Point). Tallin omistajaksi hypänneen Lawrence Strollin pojalle Lance Strollille annettiin paikka tallissa pysyneen Sergio Perezin rinnalla, ja Oconille jäi pirteistä otteista huolimatta luu käteen.

– Se oli totta kai pettymys ja minun täytyy sanoa, että menetin rakkauteni lajia kohtaan, Ocon sanoi Auto Motor und Sportille.

– Asioista, jotka tapahtuivat radan ulkopuolella, tuli paljon tärkeämpiä kuin siitä, mitä tapahtui radalla, mutta sen kanssa täytyy tulla toimeen.

– Asioihin tulee olemaan aina negatiivinen puoli kuten tämä, mutta yritän katsoa positiivisesti.

Ocon pestattiin täksi sesongiksi Mercedeksen varakuskiksi, ja uhkasi Valtteri Bottaksen paikkaa tallin kisapilottina. Mercedes ilmoitti kesällä valitsevansa tulevan kauden kisakuljettajakseen Lewis Hamiltonin rinnalle Bottaksen tai Oconin, mutta se päätyi lopulta Bottakseen.

Ocon palaa kuitenkin ilokseen kisakuskiksi tämän kauden jälkeen solmittuaan Renault'n kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Välillä ranskalainen ehti jo epäillä, pääsisikö hän enää ajamaan formula ykkösissä.

– Totta kai noita epäilyksiä oli, koska et koskaan tiedä, pystytkö palaamaan lajiin.

– Olen kuitenkin aina säilyttänyt uskoni, ja ihmisillä ympärilläni on ollut tärkeä merkitys. Toto (Wolff, Mercedeksen urheilujohtaja) usein sanoi: "Usko minua, löydämme ratkaisun sinulle."

Lue myös:

    Uusimmat