Avautuvatko Ferrarin ovet vielä Lewis Hamiltonille? Samaa polkua kulkenut ex-kuski näkee tielle suuren esteen

1:05
Lewis Hamiltonin mahdollinen siirto Ferrarille puhututti C Moren F1-studiota loppukaudesta 2019.

Itsekin Ferrari-pestiä urallaan harkinnut David Coulthard ei näe Lewis Hamiltonia sopivaksi persoonaksi siirtymään turvallisesta Mercedes-ympäristöstä Maranellon hyvin erilaiseen kulttuuriin.

Hamiltonin Ferrari-siirrosta liikkui kovia huhuja ennen kuin Carlos Sainz nimettiin Sebastian Vettelin seuraajaksi tallissa.

Nyt 35-vuotiaalla Hamiltonilla on silti vielä aikaa tarttua haasteeseen, jos Ferrari esimerkiksi kahden vuoden kuluttua tuleekin toisiin ajatuksiin kuljettajakaksikostaan. Coulthard ei kuitenkaan näkisi Hamiltonia punaisissa.

– En usko siihen, Coulthard sanoo Daily Mail -lehdelle.

– Lewis Hamilton on ollut Mercedeksellä suurimman osan urastaan, ainakin Mercedeksen moottoreilla. Ensin McLarenilla ja nyt Mercedeksen tiimissä. Minusta hänet on kuin tehty brittitiimeihin, Coulthard perustelee.

Ferrarin historia brittikuljettajien kanssa on edelleen melko lyhyt, vaikka 70 vuoden aikana tallissa on joitain kuskeja Isosta-Britanniasta ajanutkin. Edellinen on kaudet 1996–99 Ferrarilla viettänyt pohjoisirlantilainen Eddie Irvine, joka boheemina luonteena ei juuri edusta brittikuskien perusmassaa.

Sitä ennen tallissa on ajanut Nigel Mansell vuosina 1989 ja 1990. Tästä täytyy mennä aina 1960-luvun lopulle, jolloin John Surtees kisasi reilut kolme kautta Britannian väreissä Ferrarilla.

– Vaikka hän lähtisi Ferrarilta, en vain jotenkin näkisi hänen sopeutuvan italialaiseen talliin, Coulthard jatkaa.

– Sanon tämän sellaisena ihmisenä, jolle tarjottiin Ferrari-sopimusta vuonna 1996, ja loppujen lopuksi tunsin oloni mukavammaksi brittitiimeissä.

– En halua olla epäkunnioittava tai nationalistinen, mutten vain näe, että olisin sopinut sekaan, ja se on sama tilanne Lewisilla. Hän sopii paremmin Mercedekselle. Uskon hänen pysyvän täällä tai lopettavan, Coulthard sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja