Mainos

Hääparit panostavat hintaviin vihkisormuksiin

Suomalaiset hääparit näyttävät mieltyneen aikaisempaa hinnakkaampiin koruihin. Esimerkiksi vihkisormuksen keskihinta on nykyisin runsaat 800 euroa eli noin kaksi kertaa enemmän kuin vielä muutama vuosi sitten.

Korualan kuumin sesonki on pääsemässä näinä päivinä vauhtiin, kun kesän suosituimmat vihkiviikonloput lähestyvät. Sormusvalmistajille ensi viikonlopun seitsemäs seitsemättä vuonna nolla seitsemän on tuottanut niin paljon töitä, että osalle hyvin myöhään liikkeellä olleista pareista on jouduttu sormuksissa myymään ei-oota.

- Lähiviikoiksikin saa toki vielä sormuksen, mutta valmistuksen kanssa voi tulla ongelmia ja sitten mennään niillä, mitä liikkeissä on. Tänä päivänä pitäisi olla hieman etuajassa liikkeellä myös sormuksen ostossa eikä vain kirkon ja juhlapaikan varaamisessa, neuvoo työnjohtaja Aila Evesti Tillanderilta.

Sormusvalmistajien mukaan materiaaleista suosiossa on nykyisin etenkin valkokulta. Sandberg Timanttikorujen toimitusjohtajan Uuri Sandbergin mukaan yrityksen valmistamista sormuksista noin kolmasosa on nykyään valkokultaa, kun viisi vuotta sitten valkokultaisia sormuksia oli noin kymmenesosa.

- Keltakultaisia sormuksia menee edelleen kappalemääräisesti enemmän, mutta valkokulta on moninkertaistanut suosionsa muutamassa vuodessa. Valkokullan suosion kasvu on nostanut kiinnostusta myös platinaan.

Materiaaliyhdistelmät lisääntyneet

Valkokullan suosion kasvun lisäksi toinen selvä trendi on, että sormusten keskihinta on noussut. Nyt hankittavan sormuksen keskihinta on esimerkiksi Sandbergilla noin 800-850 euroa, kun vielä muutama vuosi sitten keskimääräinen hinta oli 400-500 euroa. Myös Tillanderilla keskihinta liikkuu tuhannen euron tuntumassa.

- Morsiamet haluavat selkeästi aikaisempaa suurempia timantteja. Lisäksi sekä miesten että naisten sormukset ovat leventyneet, Sandberg sanoo.

Kultakeskuksen Kohinoor-koruista vastaavan korutuotepäällikön Jukka Suvitien mukaan korukivistä myös rubiinin suosio on lisääntynyt. Lisäksi keltakultaa ja valkokultaa yhdistelevät sormusmallit ovat kasvattaneet menekkiään.

- Miehille hankitaan useimmiten edelleen vain yksi sormus, mutta malli on muuttunut tavallisesta puolipyöreästä flakkarunkoiseksi eli kantikkaaksi. Lisäksi monet miehet valitsevat sormukseen mattapinnan kiiltävän sijaan, hän sanoo.

Punakulta ehkä seuraava suosikki

Vihkisormusmuotiin valmistajat ennustavat sirouden palaamista vastaisuudessa. Kansainvälisillä messuilla on näkynyt myös keltakullan uutta nousua.

- Valkokulta tulee säilyttämään kiinnostavuuttaan ainakin tämän kesän ja varmasti vielä ensi kesänäkin. Keski-Euroopassa myös punakulta on jo nousussa mutta jää nähtäväksi, tuleeko se tänne meille, pohtii Kalevala Korun tuotepäällikkö Mari Kotka.

Uuri Sandbergin arvion mukaan myös sormusten massiivisuus saattaa olla jo saavuttanut kattonsa, ja nykyään moni jo etsii siroja sormuksia.

- Tämän lisäksi uskon, että vastaisuudessa ollaan entistä kiinnostuneempia selkeistä malleista, joissa on yksi tai muutama vähän suurempi kivi. Koukeroiset, koristeelliset pienistä timanteista kootut kokonaisuudet jäävät taas entistä enemmän taka-alalle, hän arvioi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.