Mainos

Gyllenhammar haluaa maakaasua ja ydinvoimaa Ruotsiin

Volvon entinen pääjohtaja Pehr Gyllenhammar haluaa Ruotsin panostavan jatkossakin ydinvoimaan ja lisäävän maakaasun käyttöä. Gyllenhammar esitteli näkemyksiään Dagens Nyheter -lehdelle kirjoittamassaan artikkelissa tänään.

Gyllenhammar arvostelee Ruotsissa tehtyjä päätöksiä ydinvoiman alasajosta. Hänen mukaansa ydinvoimaa on käytettävä niin pitkään kuin se on turvallista. Ruotsin on myös ryhdyttävä käyttämään maakaasua suuressa mittakaavassa, kirjoittaa Gyllenhammar. Gyllenhammarin mukaan ensi vuosituhannelle astuvien Euroopan ja Ruotsin on jätettävä taakseen "viranomaisten sorto ja byrokratia". Tässä hänen mielestään Yhdysvallat ja Britannia ovat näyttäneet esimerkkiä. Ruotsin ja sen elinkeinoelämän on lisättävä investointejaan, kirjoittaa Gyllenhammar. Hän ehdottaa, että rahaa lisäinvestointeihin kerättäisiin tekemällä säästämisestä verovapaata.

Gyllenhammar ottaa kantaa myös Ruotsin siirtolaispolitiikkaan. Hänen mukaansa pakolaisten on voitava löytää paikkansa ruotsalaisessa yhteiskunnassa ja hän toivottaa tervetulleeksi myös muut maahanmuuttajat. Ruotsin turvallisuus- ja ympäristöetujen huomioonottamiseksi olisi panostettava erityisesti Pietarin alueen kehittämiseen, arvioi Gyllenhammar. Hänen mukaansa olisi "sopivaa ja luonnollista", että Ruotsi johtaisi tällaista hanketta.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.