Gwyneth Paltrow komediaroolistaan: En osannut aavistaa, millaista on olla ylipainoinen

Hal ja Iso rakkaus nähdään AVAlla torstaina. Elokuvassa näyttelijä Gwyneth Paltrow joutui katselemaan maailmaa ylipainoisen naisen silmin.

Hal ja Iso rakkaus -komediassa JackBlack esittää pinnallista Halia, joka deittailee vain kauniita naisia. Hypnoosin kautta Hal oppii rakastumaan naisten sisäiseen kauneuteen, ja hän alkaa tapailla GwynethPaltrow'n esittämää ylipainoista Rosemarya.

Gwyneth Paltrow'n meikkaaminen Rosemaryn roolia varten vei päivittäin neljä tuntia: lihavuuspukuun pukeutuminen kesti kolme tuntia ja puvusta poistuminen tunnin. Paltrow'n mukaan hänen käyttämänsä puku oli hyvin epämukava, sillä se piti esimerkiksi liimata paikoilleen hänen kasvoihinsa.

– Puvun riisuminen oli melkein pahempaa, koska päälleni täytyi kaataa paksua siirappimaista ainetta. Se oli koostumukseltaan kuin, en tiedä, kuin vaseliinia, mutta nestemäisessä muodossa. Sitä kaadettiin silmieni päälle. Sitten miehet harjojen kanssa levittivät sen ympäriinsä. Se oli kammottavaa, Paltrow kuvailee.

Ensimmäisellä meikkauskerralla Paltrow kokeili kävellä maskissaan julkisilla paikoilla. Kukaan ei tunnistanut häntä.

– Se oli hyvin järkyttävä kokemus, koska sain maskin ylleni ja menin alakertaan. Kävelin aulan läpi, eikä kukaan katsonut minua silmiin. Kaikki käyttäytyivät vähättelevästi. Sain todellisen kuvan siitä, millaista on olla ylipainoinen ihminen tässä maassa: ihmiset ovat todella ajattelemattomia ja halventavia, Paltrow kuvaili kokemusta.

Paltrow'lla ei aiemmin ollut ollut mielikuvaa siitä, millaista on olla ylipainoinen.

– En olisi koskaan voinut aavistaa, millaista on olla ylipainoinen, jos en olisi tehnyt tätä elokuvaa ja elänyt suurta osaa päivistäni ylipainoisena.

Hän ei usko, että elokuva on paino-ongelmista kärsivien mielestä loukkaava.

– Mielestäni elokuva on lämmin ja omaksuva. Hal ja Iso rakkaus -elokuvan viesti on, ettei sillä ole väliä, oletko erittäin ylipainoinen vai et. On naurettavaa, että tätä ajatusta tyrkytetään meille sosiaalisesti. Tunnemme, ettei ole hyväksyttävää olla lihava, vaikkei sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, kuka oikeasti olet, Paltrow lataa.


AVA/Maria Aarnio

Lähteet: IMDB, About Movies, NY Rock

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja