Gustafssonilta kovaa kritiikkiä Sipilälle: Näitä tosiasioita et pääse pakoon

SDP:n kansanedustajan Jukka Gustafssonin mukaan hallituksen veropolitiikka suosii hyväosaisia ja hallituspuolueiden omia eturyhmiä.

Gustafsson sanoo, että näitä tosiasioita pääministeri Juha Sipilä ei pääse pakoon. Gustafsson toteaa, että hallituksen uudet veronkevennykset eivät tue millään tavalla pieni- ja keskituloisia suomalaisia.

– Pääministeri Sipilän hallituksen verolinja suosii hyväosaisia. Metsälahjavero ja miljoonaperintöjen verohuojennukset ovat vain esimerkkejä kevennyksistä, jotka rahoitetaan leikkaamalla työttömiltä ja muilta heikoimmassa asemassa olevilta suomalaisilta. Hallitus ei vaivaudu edes perustelemaan näiden toimien väitettyä oikeudenmukaisuutta tai talouspoliittisia perusteita, Gustafsson kritisoi tiedotteessaan.

"Kauppojen myyjille ei jää muruakaan"

Gustafssonin mukaan hallitus pyrkii luomaan mielikuvia piilotellakseen hallituksen veropolitiikan todellisia vaikutuksia. Hän nostaa esimerkiksi hallituksen kaavaileman yrittäjävähennyksen, josta pääsevät hyötymään kaikkein varakkaimmat henkilöyritykset. 

Hallitus on mainostanut yrittäjävähennystä pienyrittäjiä tukevaksi.

− Hallituksen yrittäjävähennys on apteekkarivähennys. Siitä hyötyvät ensisijaisesti apteekit ja asianajajatoimistot. Jokaista apteekkaria hallitus auttaa vähennyksellään keskimäärin 10 000 euroa. Ja tämänkin huojennuksen laskun maksavat tavalliset suomalaiset. Kauppojen myyjille ei jää muruakaan hallituksen verolinjan kauhoessa euroja jo entisestään varakkaiden johtajien taskuihin.

Gustafsson vaatii pääministeriltä selontekoa kansalaisille.

− Sipilä ei voi paeta palkansaajajohtajien taakse värjöttelemään verolinjansa kestämättömyyttä. Olisi vähintäänkin kohtuullista, että pääministeri perustelisi kansalaisille, mitä järkeä on hyväosaisten verohuojennuksissa, joilla ei ole vähäisintäkään tekemistä kasvun ja työllisyyden tukemisen kanssa, Gustafsson päättää.

 

Lue myös:

    Uusimmat