F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Grosjean teki "Mika Salot" – hehkutti kuin voittoa

2:03

F1-sarjan tulokastalli Haas sai ensimmäisestä kilpailustaan loistavan tuloksen toiselta kuljettajaltaan, kun Romain Grosjean oli Australiassa hienosti kuudes.

Grosjean piti kovalla taistelulla takanaan neljän auton letkan, johon kuului myös kahdeksanneksi sijoittunut Valtteri Bottas.

Haasin suoritus on hieno, edellisen kerran tulokastalli on onnistunut yhtä hyvässä suorituksessa 14 vuotta sitten. Kaudella 2002 Mika Salo toi Toyota-tallille kuudennen sijan Australiasta. Tuolloin kutossija oli viimeinen pistesija, nyt Haas sai kahdeksan pistettä.

– Uskomatonta! Tämä on kuin voitto meille, Grosjean hihkui tiimiradiossa maalilinjan ylitettyään.

Hän toisti saman jutellessaan innoissaan lehdistölle ja hehkutti että saavutus on hyvä juttu koko lajille.

– Me teimme sen! Olimme vähän onnekkaita, mutta auto oli silti hyvä. 

Hän kehui tiimin väkeä ja äimisteli sitä, miten suoritus tuli tehtyä, kun perjantain treenit menivät pilalle kelin vuoksi. Säätötyötä ei pystytty tekemään, mutta silti tulos oli loistava.

– Tässä sitä ollaan lopulta, kuudentena. Sanoin että tämä on voitto koko tallille. Se työ, mitä on tehty viime viikkoina, he (tallin työntekijät) eivät ole nukkuneet paljon, he tekivät tämän mahdolliseksi. Tämä on mahtavaa, Grosjean hehkutti.

Vakuuttavaa oli se, että suorilla nopea Force India -auto ja sen kuljettaja Nico Hülkenberg pysyivät takana taisteluvoitolla.

– Me olemme tosissamme, vauhti oli hyvää. Pienellä säädöllä pääsemme massiivisesti eteenpäin. En tehnyt virhettä, kun tulin tähän talliin, se tuli todistettua tänään, hän tiivisti.

Haasin toinen kuljettaja Esteban Gutierrez keskeytti, kun Fernando Alonso ajoi hänen peräänsä. Tilanteesta aiheutui vaarallinen, sillä Alonso lensi hurjalla voltilla ulos radalta ja hänen autonsa meni täysin romuksi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja