Mainos

Graffitimaalaaja valittiin ensi kertaa läänintaiteilijaksi

Läänintaitelijaksi on ensimmäistä kertaa valittu graffitimaalaaja. Tavallisesti läänintaiteilijat ovat olleet elokuvantekijöitä, musiikintuottajia tai perinteisiä kuvataiteilijoita, mutta syyskuusta lähtien Pirkanmaalla läänintaiteilijan pestiä hoitaa graffitimaalarina tunnettu Tero Karvinen.

Hän on työskennellyt viime vuosina vapaana taiteilijana muun muassa tulitaiteen ja graffitien parissa sekä kuvaamataidon opettajana. Nyt Karvinen toivoo, että läänintaiteilijana hän pääsisi tekemään laajoja yhteisprojekteja, jotka näkyisivät kaupunkien kaduilla.

– Se voi olla vaikkapa porukalla toteutettu seinämaalaus tai poikkitaiteellinen tapahtuma, jossa olisi musiikkia ja graffiteja, kuvailee Karvinen.

Graffitimaalaaja on poikkeuksellinen valinta läänintaiteilijaksi. Pirkanmaan taidetoimikunta haki tällä kierroksella erityisesti katutaiteilijaa.

– Graffitti on yksi taiteen alue, ja miksei sekin voi olla osa läänintaiteilijan työtä. Haimme myös henkilöä, joka tekisi töitä nuorten kanssa, sanoo taidetoimikunnan varapuheenjohtaja Laura Uimonen.

Karvinen on tehnyt laittomien graffitien lisäksi myös tilaustöitä. Viimeisin niistä on Tampereen kaupungin ja parkkihallin rakentajien yhteistilaus Tampereen keskikaupungilla sijaitsevaan rakennusaitaan.

– Suurimmaksi osaksi työt ovat jo vuosikausia olleet laillisia. Onneksi maailmassa on kuitenkin paikkoja, jonne voi mennä maalaamaan ilman, että kukaan tulee sanomaan mitä pitää tehdä. Sitten voit ihan itse tehdä kaiken, ja se on hienoa.

Katso Siina Repon juttu (Seitsemän uutiset 3.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.