Mainos

Götheborg ihastuttaa Helsingin satamassa viikon ajan

Eilen yksi maailman suurimmista purjelaivoista, Götheborg, rantautui Helsinkiin. Tänään yleisöllä oli ensimmäistä päivää mahdollisuus astua laivaan ja tutustua komeuteen. Väkeä riitti, ja jono kiemurtelikin välillä satojen metrien pituisena.

Kapteeni Peter Kaaling ei turhaan ole ylpeä luotsaamastaan Götheborg-aluksesta. Vuonna 1745 Göteborgin edustalle uponneen Itä-Intian purjehtijan lähes täydellinen kopio on purjehtinut maailman merillä vuodesta 2005. Ensimmäinen, kaksi vuotta kestänyt matka tehtiin Kiinaan, sillä siellä asti alkuperäinen Götheborgkin kävi.

Helsingissä ensi maanantaihin viipyvä Ruotsin elinkeinoelämän lippulaiva on tehty pitkälle käsityönä vanhoja rakennusmenetelmiä ja raaka-aineita käyttäen. Mahtavia tammitukkeja laivaan meni tuhat, mäntypuuta kymmenen peninkulmaa.

- Ulkopuolelta tämä on täysin vanhan laivan kopio. Sisällä on nykyaikaiset navigointi- ja viestintälaitteet ja koneisto, kertoo kapteeni Kaaling.

Helsingin jälkeen Götheborg suuntaa Tallinnaan ja sieltä kohti Turkua.

Uusi Götheborg purjehtii perinteiseen tylliin, mutta ruokahuolto pyörii moderniin malliin. Lähteissä ei siis lastata mukaan satoja sikoja, lampaita ja kanoja miehistön muonaksi kuten ennen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.