Mainos

Göteborgiin tietullit vuodenvaihteessa - ei koske suomalaisia autoja

Göteborgissa otetaan käyttöön Tukholman mallin mukaiset tietullit vuodenvaihteessa. Vuoden ensimmäisestä päivästä lähtien kaupunkiin saapuvat ja sieltä poistuvat autoilijat ja motoristit joutuvat maksamaan 8–18 kruunun, eli hieman alle yhdestä eurosta reiluun kahteen euroon, suuruisen tietullin.

Tullia maksetaan ainoastaan arkipäiviltä aamukuuden ja iltapuoliseitsemän välisenä aikana. Heinäkuussa tullia ei lomien vuoksi peritä. Enimmillään päivässä voi joutua maksamaan tulleja 60 kruunua, eli noin 7€. Ulkomaiden kilvissä olevien autojen ei tarvitse uutistoimisto AFP:n mukaan maksaa tulleja.

Maksut kerätään rekisterinumerot tallentavien kameroiden avulla. Maksun voi laittaa joko suoraveloitukseen omalta pankkitililtä, tai sitten maksaa tietullit internetissä tai ennalta määrätyissä liikkeissä. Mikäli tullit jättää maksamatta, räpsäistään rikkomuksesta 500 kruunun (noin 58€) sakko.

Tukholmassa samankaltainen tullijärjestelmä on vähentänyt keskustan liikennemääriä vuodesta 2007 lähtien 15–18 prosenttia. Göteborgin kaupunvaltuusto teki päätöksen tulleista vuonna 2010. Hankkeella on monia vastustajia: kansanäänestystä aiheesta vaativaan adressiin on kirjoittanut nimensä 45 000 ihmistä. Göteborgissa on noin 520 000 asukasta.

(MTV3–AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.