Mainos

Gorelle lisää ääniä Floridassa

Floridassa Palm Beachin piirikunnassa kolmannet tarkastuslaskennat ovat päättyneet. Demokraattiehdokas Al Gore on saanut lisää ääniä. Palm Beachin vaaliviranomaiset ovat kuitenkin määränneet kaikki piirikunnan äänet laskettavaksi uudelleen käsin.

Floridan ääniä lasketaan yhä

Viranomaiset päätyivät tarkistuslaskentaan, koska pieni määrä käsin laskettuja ääniä osoitti demokraattien presidenttiehdokkaan Al Goren kasvattavan äänimääräänsä.

Vaaliviranomaiset laskivat eilen käsin yhden prosentin Palm Beachin piirikunnassa Floridassa annetuista äänistä. Gore sai laskennassa 33 ja republikaanien ehdokas George W. Bush 14 ääntä lisää. Palm Beachin vaaliviranomaisten mukaan tulos merkitsee koko piirikunnan tasolla sitä, että Gore voisi kasvattaa äänimääräänsä jopa 1900 ääntä enemmän kuin Bush. Tämä vaikuttaisi koko vaalin tulokseen, mikä sai viranomaiset päätymään tarkistuslaskentaan.

Vaaliviranomaisten määräys merkitsee sitä, että Palm Beachissä lasketaan nyt lähes puoli miljoonaa ääntä käsin. Floridan osavaltiossa jo tehdyn tarkistuslaskennan mukaan Bush johtaa pienellä erolla Goreen nähden.

Floridassa eniten ääniä saava ehdokas saa taakseen kaikki osavaltion 25 valitsijamiestä, ja hän on Yhdysvaltain presidentinvaalien voittaja.

Republikaanit yrittivät estää laskennan

Demokraattien ehdokas Al Gore on vaatinut republikaaneja luopumaan hankkeesta estää oikeudenmääräyksellä Floridan osavaltion Palm Beachin piirikunnan äänten uudelleen laskeminen. Eilen George W. Bushin vaaliorganisaatio vaati oikeusteitse, että äänten käsin tehtävä tarkistuslaskenta lopetetaan Floridassa. Bushin ja hänen taustajoukkojensa mukaan vaalitulos oli jo selvillä.

Miamin poliisi löysi kaksi vaaliuurnaa

Floridasta on löytynyt kaksi laatikkoa, jotka saattavat sisältää laskemattomia ääniä. Poliisi ei ole avannut laatikoita vaan odottaa, että vaalivirkailijat tutkivat laatikkojen sisällön.

Miamin poliisin mukaan toinen laatikoista löytyi äänestyspaikkana käytetystä hotellista ja toinen vaalipaikkana toimineesta kirkosta.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.