Mainos

Gore haluaa yhä uudelleenlaskentaa

Yhdysvaltain varapresidentti ja demokraattiehdokas Al Gore yrittää edelleen saada kiistanalaiset Floridan kahden piirikunnan äänet laskettavaksi uudelleen mahdollisimman pian.

USAn presidenttitaistelu ei ole ohi

Floridalainen tuomari on puolestaan määrännyt, että kaikki Miami-Daden ja Palm Beachin piirikuntien yli miljoona äänestyslippua on siirrettävä tutkittavaksi osavaltion pääkaupunkiin Tallahasseehen. Näillä näkymin ylihuomenna päätetään, lasketaanko äänet.

Goren lakimiehet ovat valittaneet Floridan korkeimpaan oikeuteen päätöksestä, jonka mukaan ääntenlaskukiistaa käsitellään vasta lauantaina. Yhdysvaltain korkein oikeus pui omalta osaltaan äänestyskinaa huomenna.

Kansa kärsimätöntä

Amerikkalaisten kärsivällisyys presidentinvaalisotkujen keskellä on loppumassa. CBS Newsin ja New York Timesin tekemän kyselyn mukaan 52 prosenttia amerikkalaisista on jo työlääntynyt vaalituloksen odotteluun. Kuitenkin 45 prosenttia vastanneista sanoi olevansa valmis odottamaan edelleen presidentinvaalituloksen ratkeamista.

Sama tutkimus osoitti, että vain 42 prosenttia amerikkalaisista haluaisi Al Goren jo myöntävän tappionsa. Lisäksi vain kolmen prosentin mielestä republikaani George Bushi voisi pitää jo nyt virkaanastujaispuheensa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.