Mainos

Googlen omaa väkeä mukana kohuhyökkäyksessä?

Hakukonejätti Googlen kerrotaan tutkivan parhaillaan, onko sen omia työntekijöitä ollut avustamassa yhtiötä vastaan Kiinassa viime kuussa suunnatuissa verkkohyökkäyksissä.

Google uhkasi viime viikolla lopettaa toimintansa Kiinassa tarkoin toteutetun verkkohyökkäyksen takia. Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan hyökkäyksissä on saatettu saada apua yhdeltä tai useammalta Googlen Kiinan toimipisteen työntekijältä. Googlen tiedottajan mukaan tutkinta on parhaillaan käynnissä, eikä huhuja aiota kommentoida.

Tietoturva-asiantuntijoiden mukaan Googlea vastaan suunnatussa hyökkäyksessä käytettiin Hydraq -troijalaisen muunnosta. Troijalainen on haittaohjelma, joka koneelle päästyään mahdollistaa luvattoman pääsyn järjestelmään. Hyökkäyksen korkealuokkainen toteutus ei liittynyt niinkään itse haittaohjelmaan, vaan siihen, että tiedettiin ketä tai mitä vastaan pitäisi hyökätä, asiantuntijat kertovat.

Paikallisten tiedotusvälineiden saamien tietojen mukaan Googlen Kiinan toimiston työntekijöiltä suljettiin pääsy sisäisiin verkkoihin viime keskiviikkona. Joitakin työntekijöitä passitettiin lomalle ja toisia on siirretty eri toimistoihin Aasian ja Tyynenmeren alueella. Google ei ole kommentoinut toimiaan.

Google on kiistänyt, että se olisi jo lopullisesti päättänyt sulkea Kiinan toimistonsa. Yhtiö kertoo olleensa yhteydessä Kiinan hallituksen kanssa. Yhtiön mukaan keskusteluja hallituksen kanssa tullaan käymään lähipäivinä. Kiinan mukaan ongelman ratkaisemiseksi on monia tapoja. Kiina vaatii, että kaikkien yritysten tulee toimia Kiinan lakien mukaan. Washingtonista on puolestaan vaadittu selitystä Kiinalta hyökkäyksiin liittyen.

Googlen verkkohyökkäyskohun taustaa:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.