Mainos

Google ymmällään Kiinan hakusivujen ongelmista

Hakukone Googlen toiminnassa on ilmennyt ongelmia Kiinassa. Ihmiset ovat valittaneet, että hakukoneella ei pysty tekemään hakuja, vaikka itse hakusivulle pääseekin. Aiemmin eilen yhtiö sanoi tilanteen johtuvan teknisestä ongelmasta. Nyt Google kuitenkin kertoo, ettei se ole varma miksi Kiinassa olevilla ihmisillä on ollut ongelmia hakukoneen käytön kanssa. Asiasta kertoo mm. teknologialehti CIO.com verkkosivuillaan.

Jotkut ihmiset arvelivat, että Kiinan hallitus on alkanut estämistoimet sivustolla. Google sanoi ensin ongelmien johtuvan muutoksista, jotka yhtiö oli tehnyt palvelimilleen. Yhtiö kuitenkin pyörsi lausuntonsa vian syystä myöhemmin.

- Mitä tahansa Google.com.hk -sivustolle onkaan tapahtunut, sen täytyy johtua muutoksista, jotka on tehty Kiinan suureen palomuuriin, Google toteaa.

Jostakin syystä hakukoneen toiminta palasi lopulta Kiinassa normaaliksi, ilman että Google olisi ratkaissut asiaa.

Google lopetti Kiinan sivujensa hakujen sensuroinnin vastalauseena verkkosivuilleen kohdistuneesta kohutusta hyökkäyksestä. Googlen käyttäjät ohjataan Hong Kongissa oleville sensuroimattomille hakusivuille. Viime päivinä onkin odotettu, miten Kiina reagoi Googlen toimintaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.