Mainos

"Google Toolbar toimii kuin Hotel Californian sanoitus"

Google on päivittänyt nettiselaimiin asennettavan työkalupalkin, eli Toolbarin -ominaisuuden. The Register -verkkosivu kertoo, että aiemman version huomattiin keräävän käyttäjän selaustietoja, vaikka ominaisuus olisi otettu pois päältä.

Asiasta kirjoitti reilu viikko sitten Harvardin liiketalouden laitoksen apulaisprofessori Benjamin Edelmanblogissaan.

Selaustietojen kerääminen käyttäjän tahtomatta koski Google Toolbarin versioita 6.3.911.1819 - 6.4.1311.42 Internet Explorer -selaimelle. Google on myöntänyt tapahtuneen ja kertonut tehneensä Toolbar -ominaisuuteen automaattisen päivityksen, joka on korjannut tilanteen.

"Enhanced Features on kuin Hotel Californian sanoituksesta"

Edelman kritisoi blogissaan erityisen vahvasti myös Google Toolbarin "Enhanced Features" -ominaisuutta, joka päälle kytkettynä on välittänyt Googlen palvelimelle tiedot selatuista sivuista tarkemmin kuin moni käyttäjä tajuaa. Käyttäjä saattaa helposti käynnistää ominaisuuden vahingossa ylisuuresta painikkeesta. Ominaisuuden kytkeminen täysin pois päältä ja paluu Basic-tilaan onkin sitten toinen juttu. Toolbar pitäisi Edelmanin mukaan asentaa kokonaan uudelleen, jos Enhanced Features -ominaisuuden haluaa pois päältä.

-Tilanne muistuttaa The Eaglesin Hotel California -kappaleen sanoitusta "You can check out anytime you like, but you can never leave", eli karkeasti suomennettuna "Voit kirjautua ulos koska vain haluat, mutta et voi koskaan poistua".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.