Mainos

Google nousi arvokkaimmaksi mediayhtiöksi

Internethakuyhtiö Google on noussut maailman arvokkaimmaksi mediayhtiöksi. Googlen pörssiarvo on noussut New Yorkin pörssissä ohi Time Warnerin.

Internethakuyhtiö Google on noussut maailman arvokkaimmaksi mediayhtiöksi ohi Time Warnerin. Googlen pörssiarvo nousi New Yorkin Nasdaq-pörssissä yli 80 miljardin dollarin (65 miljardin euron), kun Time Warnerin pörssiarvo laski 78 miljardiin dollariin.

Googlen pörssikurssi on noussut rajusti sen jälkeen, kun yhtiö listautui Nasdaqiin viime elokuussa. Tuolloin listautumishinta oli 85 dollaria osakkeelta, mutta tiistaina pörssikaupan päättyessä yhtiön osakkeesta maksettiin jo 293 dollaria. Lisäystä maanantaihin tuli yli 2 dollaria.

Eräiden arvioiden mukaan Googlen arvon rakettimainen nousu voi kieliä it-kuplan tapaisesta yli-innostuksesta ja osakkeen hinnan yliarvostamisesta.

Time Warnerin osakkeen arvo on kulkenut täysin päinvastaiseen suuntaan kuin Googlen. It-huuman aikana silloinen tähtiyhtiö AOL osti Time Warnerin 106 miljardilla dollarilla, mutta sen jälkeen AOL:n arvo on sulanut ja hävinnyt jopa konsernin nimestä.

Googlen pörssiarvo ei ole missään suhteessa yhtiön liikevaihtoon, joka oli viime vuonna vain 3,2 miljardia dollaria. Time Warner ylsi samaan aikaan 42 miljardin dollarin liikevaihtoon.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.